Nyhet

De første navnene klar for Ekkofestivalen

Det kan bli sene kvelder i Bergen denne høsten også.

Ekkofestivalen i Bergen er igang med planleggingen av sin tiende utgave, og selv om festivalen ikke går av stabelen før i månedsskiftet oktober/november, kan det allerede nå løftes litt på sløret når det kommer til det musikalske programmet. De to første artistnavnene ble nemlig klar i dag, og det er ikke noen hvem som helst som besøker Ekko til høsten.

Mykki Blanco (bildet), som også spiller på Smug og Seksuells Øyanatt-arrangement på Sukkerbiten i aften, er første navn ut for Ekko i år. Blanco, som egentlig heter Michael Quattlebaum Jr., fremstår som en eklektisk blanding av rapper, performanceartist og poet. Øyafestivalen beskriver en typisk konsert med amerikaneren som en fest med Andy Warhol, GG Allin, Marilyn Manson og Jean Cocteau - noe som også lover riktig så godt for bergenspublikummet, skulle vi tro. Han står i alle fall på scenen i Østre fredag 1. november.

I tillegg er det også klart at Pantha du Prince & The Bell Laboratory spiller på festivalens åpningskveld den 25. oktober på USF Verftet. Her blir det et spesielt samarbeid med et mektig ensemble som trakterer klokkespill. Blant instrumentene finner man blant annet et tre tonn tungt 65-bronsebjellers mobilt klokkespill fra Århus.


Tidligere GAFFA-redaktør Øyvind Rones fikk med seg samarbeidsprosjektets konsert under Primaverafestivalen i Barcelona tidligere i sommer, og ga full score og seks stjerner i sin anmeldelse:

— Mot slutten av denne konserten var det ikke annet å gjøre enn å måpe. Enkelte i publikum reiste seg for å danse, og de kom til syne hver gang strobene sendte lysglimt utover salen. Det var akkurat som om samtlige i salen hadde akseptert at nå skulle faktisk verden gå under, og bestemt seg for at da skal det faen meg danses helt til det sier stopp, skrev en ekstatisk Rones.

Ekko går ned i Bergen i løpet av dagene 25. oktober til 2. november, og Mykki Blanco og Pantha du Prince & The Bell Laboratory er altså de første annonserte navnene til festivalen, som har et overordnet fokus på elektroniske musikksjangere.


Mer info om festivalen finner du her.

ANNONCE