Nyhet

Norsk-amerikansk turnésamarbeid

Norske Heroes & Zeros og amerikanske A Place To Bury Strangers legger sammen ut på en liten norgesturné i begynnelsen av mars måned.

Lillesand-trioen i Heroes & Zeros har lenge vært kjent som en av musikk-Norges mest hardtarbeidende band. De trådde inn i rampelyset da de stakk av med seieren i Zoom i 2006, og deres debutalbum, «Strange Constellations», ble det mestselgende debutrockealbumet i 2007. Deres foreløpige, siste album het «Ghostly Kisses», og ble utgitt i 2011. 

I begynnelsen av mars måned er de klare for å gjennomføre en aldri så liten rundreise i Sør-Norge sammen med det amerikanske støyrockbandet A Place To Bury Strangers (bildet), som sist var aktuelle på platefronten med albumet «Worship», som ble utgitt mot slutten av juni i år. Albumet ble anmeldt av GAFFAs Lasse Settem, som mente at Brooklyn-trioen kunne by på enda mer nerve og variasjon denne gangen.

– Det er mange ting som kan sies om dette albumet – at det er tøft, nytt og solid er i alle fall helt sikkert. Det er litt mer nerve og variasjon enn tidligere album – dette på tross at de spiller innenfor en sær og liten sjanger. Det kan kanskje oppleves som et slags paradoks, ettersom de står ganske fritt musikalsk. For så lenge det er høyt og bråkete, passer det bandet bra, skrev Settem, og ga albumet fem stjerner.


Amerikanerne tok også turen innom Norge noen måneder før slippet av «Worship», da de spilte på Blå i Oslo. Den selvsamme Settem var tilstede, og kunne rapportere om trøkk og velorganisert kaos.

– Selv om bandet sikkert fremstår som noe monotont for enkelte, var det likevel en variert og god konsert fra det amerikanske bandet. Den ti sanger lange settlisten bestod av sanger både fra debutalbumet og oppfølgeren. Det var ingenting som utpekte seg som sterkest, selv om både «Ego Death» og «In Your Heart» satt som et skudd.  «Lost Feeling» må også trekkes frem, den kom mot slutten av konserten som kveldens eneste rolige sang. Enkelte vil også trekke frem at den har klare likhetstrekk med The Cures «The Baby Screams», eller at den også ligner New Orders «568». Men det er kanskje ikke så rart ettersom APTBS musikalsk sett er så orientert mot 80-tallet som de er, skrev Settem, og skjenket fire stjerner til amerikanernes opptreden.

Nå er det imidlertid klart at amerikanerne turen tilbake til Blå, denne gangen altså sammen med norske Heroes & Zeros. Den komplette turnélisten ser slik ut:


Onsdag 6. mars: Folken, Stavanger.
Torsdag 7. mars: Østre, Bergen.
Fredag 8. mars: Blå, Oslo.
Lørdag 9. mars: Studentersamfundet, Trondheim.

ANNONCE