Nyhet

Flott høst på John Dee

Svenske i The Soundtrack of Our Lives gjør sine siste konserter i disse dager, og i oktober gjester de John Dee som en del av konsertstedets femtenårsjubileum. Se det stjernespekkede høstprogrammet her!

Det har gått drøyt fjorten år siden The Soundtrack of Our Lives sto på scenen på John Dee for første gang. Søndag 21. oktober gjester de konsertstedet for siste gang, som en del av både sin avslutningsturné og John Dees femtenårsjubileum. Konserten deres i Oslo er den siste i deres Norges-turné, som innbefatter spilling i byer som Bergen, Stavanger, Tønsberg, Tromsø, Trondheim og... wait for it – Røros.

Selv om The Soundtrack of Our Lives har bestemt seg for å legge inn årene, ser det ikke ut som de har tenkt å ta lett på de siste konsertene sine i Skandinavia og Europa. Da bandet spilte på Kulturbolaget i Malmö i slutten av april, leverte de en intens konsert vurdert til seks stjerner av GAFFA Sveriges anmelder Jonathan Bengtsson.

– Jeg så frem til en konsert som skulle fremheve akkurat de formålene god rockemusikk gjør. Jeg så frem mot noe intenst, et bøtemiddel mot det hverdagslige, et par timers deilig eskapisme. Jeg fikk i stedet noe jeg bare kan bukke for. Dypt. I ettertid kan jeg bare konstatere at det er en skam, en jævla stor skam, at The Soundtrack of Our Lives skal slutte å fremføre sin musikk. Når jeg og hver eneste jævel på Kulturbolaget lar Ebbot dirigere min emosjonelle orkan, da lever jeg. Akkurat da, og ved sinnssykt mange anledninger denne kvelden, kan jeg ikke gjøre annet enn å kapitulere. Takk for at dere opprettholder troen på rockemusikken. Takk for at jeg fikk være der i kveld. Det var intet annet enn et sant privilegium, skrev Bengtsson.


Noen dager etter konserten i Malmö, slapp bandet sitt siste album, «Throw It To The Universe». GAFFA Sveriges anmelder Özgür Kurtoglu ga plata fem stjerner, og kalte svanesangen et finstemt og endelig rockekapittel.

– «Throw It To The Universe» er et sobert, rystende album. Det er tretten låter som påbegynner tre-fire minutter lange liv på jorden emd føttene plantet i asfalten, men som tar av på vei mot himmelen og ukjente galakser etter noen prøvende vers. Låtene handler fortsatt like mye om universet og hva som egentlig skjer der ute, som det handler om mennesker og hva vi egentlig driver med, samt en hel del temaer som nok bare Ebbot Lundberg og hans bandkumpaner forstår noe av, skrev Kurtoglu.

I oktober måned feirer altså John Dee femten år, noe som selvsagt feires på behørig vis: Med masse konserter gjennom hele høstmåneden. I kveld klokken 20.00 er det duket for programslipp og storstilt fest på konsertstedet, med opptredener av drammensbandet Albert Hall og singer-songwriteren Peter Estdahl fra Tromsø, mens GAFFA-redaktør Øyvind Rones snurrer plater etter livemusikken. Det er altså i kveld, men vi gir dere allerede nå høstprogrammet i sin helhet, så man ser hva man har i vente i tiden fremover:


1. oktober: Jubileumsfest.
2. oktober: A Place To Bury Strangers.
3. oktober: Tønes
4. oktober: Spoon Train label night. 
5. oktober: Enslaved.
6. oktober: Superfamily.
7. oktober: Hanne Hukkelberg.
8. oktober: Ian Hunter & The Rant Band.
9. oktober: Kvelertak.
10. oktober: Daniel Norgen + Dig Deeper
11. oktober: Bendik.
12. oktober: Caliban sessions 2012.
13. oktober: Lukket selskap.
14. oktober: Maskinen.
15. oktober: The Architects.
16. oktober: Nashville Pussy.
17. oktober: Ensiferum.
18. oktober: Halestorm.
19. oktober: Danko Jones.
20. oktober: Balkan Beat Party.
21. oktober: The Soundtracks of Our Lives.
22. oktober: TBA.
23. oktober: Arve Henriksen med Jan Bang.
24. oktober: The Levellers.
25. oktober: Zeni Geva.
26. oktober: The Revival Tour 2012.
27. oktober: Markus Krunegård + Shadowlove
28. oktober: Gotthard.
29. oktober: Ramble On label night.
30. oktober: Thom Hell + Jim Stärk. 
31. oktober: Carpet Crawlers – A Genesis celebration.

ANNONCE