Nyhet

GAFFA anbefaler: Ukas viktigste konserter

GAFFA.no - alt om musikk.

Dette er GAFFA-redaksjonens sterkeste live-anbefalinger denne uka.

Da var det mandag igjen, og her på GAFFA-kontoret er det ikke blåmandag – for det er jo så mange konserter å glede seg til de neste dagene.

Denne uka ser vi blant annet frem til at Billie Van skal spille konserter i Oslo og Bergen, Bloody Beach tar turen til Stavanger, Bergen og Kristiansand, mens hovedstaden får besøk av Geir Sundstøl, som skal spille på St. Edmund‘s Church, og The Black Angels og A Place To Bury Strangers (bildet) kommer til Parkteatret.


LES OGSÅ: Benekter rykter om oppløsning.

Se full liste nedenfor.

Dersom du har tips om konserter som burde nevnes i denne spalten, kan disse sendes til [email protected].


The Black Angels + A Place To Bury Strangers: Parkteatret, Oslo, 12. september

Austins neopsykedeliske rockere The Black Angels er tilbake i Norge. Bandet, som fant sammen i 2004 og er oppkalt etter Velvet Undergrounds klassiske The Black Angel’s Death Song, slapp sitt femte studioalbum, Death Song, tidligere i år. En politisk og sterk plate som gjør forventningene til konserten enda sterkere.

Bandets liveshow er dessuten kjent for å ta musikken til nye høyder, og ifølge The New York Times spiller de konserter med «psykedelisk rock som om 60-tallet aldri tok slutt». Det har de gjort på turné med alt fra The Black Keys og Queens Of The Stone Age til Wolfmother – og på Parkteatret har de med seg ingen ringere enn A Place To Bury Strangers! Et sjeldent godt supportband, altså, eller en deilig dobbelkonsert, om man vil.

Se hele programmet til Parkteatret her.


Geir Sundstøl: St. Edmund‘s Church, Oslo, 13. september


Det er ikke uten grunn at Geir Sundstøl har blitt omtalt som «Norges mest brukte gitarist». Som en av landets dyktigste musikere har han bidratt på hundrevis av utgivelser og vært et hemmelig våpen i mange liveband. I fjor ga han ut soloalbumet Langen Ro, og selv om det ikke er hans første soloplate, kom «bakmannen» for alvor frem i lyset med det.

Er det jazz? Er det post-country? Ambient? Det var spørsmål vi stilte oss da vi kåret albumet til et av fjorårets aller beste. Det er vanskelig å sette i bås, men over åtte låter blir man tatt med inn i en unik, vakker og utforskende verden av lyd. En multiinstrumentalist av de sjeldne.


KJØP: Billetter til konserten.

Følg med på ARCs kommende arrangementer her.

Billie Van: Landmark, Bergen, 14. september


«At musikken bringer fram nostalgiske minner i tillegg, gjer at det ikkje vil vere sjokkerande om låtane dukkar opp på karaokebar i næraste framtid. Dette vil i så fall vere ei skam. Dei færraste klarar å nå opp til dei same høgder som Billie Van.

Forandring er det einaste som er konstant i musikkbransjen. Pure Emotions beviser dette, og den er eit soleklårt døme på magien som kan oppstå når ein blandar eldre musikkstilar med ny teknologi og heftige vokalprestasjonar.»

Det skrev blant annet vår anmelder om Billie Vans nye album, som ble sluppet på fredag. Denne uka spiller hun konsert både i Bergen og Oslo.

KJØP: Billetter til konserten.


Se Landmark Bergens øvrige program her.


Billie Van tar turen til Parkteatret og Oslo senere denne uka, 16. september.

DJ Shadow + Bjørn Torske: Rockefeller, Oslo, 14. september

DJ Shadow sto bak en av fjorårets aller beste låter sammen med Run The Jewels– årets andre beste, ifølge GAFFAs anmeldere.


Når den innflytelsesrike DJ-en, produsenten, platesamleren, osv., osv. kommer til Rockefeller denne uka, ryddes dansegulvet for intimfest.

Bjørn Torske er dessuten «special guest»!


KJØP: Billetter til konserten.

 Se hele programmet til Rockefeller/Sentrum Scene/John Dee.

Bloody Beach: Folken, Stavanger, 15. september


Bloody Beach har med sin miks av afrobeat, surfpop og psykedelia skapt sin egendefinerte sjanger «tropidelica». Bandet debuterte med syvtommeren Quembo Que i 2011 og fulgte opp med fullengderen Bloody Beach Pirate Radio Presents i 2014. For noen uker siden slapp de tredjealbumet, som ifølge vår anmelder «får deg til å føle at du surfer på en bølge i Karibien».

...og denne uka har du sjansen til å få den følelsen inne på Folken i Stavanger (og flere andre steder – se nedenfor).


KJØP: Billetter til konserten.

Se hele programmet til Folken her.

Bloody Beach spiller på Hulen i Bergen kvelden før, 14. september, og på Vaktbua på Odderøya i Kristiansand dagen etter, 16. september.


Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvem du gleder deg til å se på norske konsertscener denne uka i kommentarfeltet under denne artikkelen eller på Facebook-siden vår.

Full oversikt over programmene på de forskjellige scenene i Norge finner du via GAFFA LIVE.

ANNONCE