Nyhet

Deler ut en million kroner til norske populærartister

GAFFA.no - alt om musikk.

Artiststipendet åpner opp for nye søknader i dag. En million kroner fordelt på inntil fire stipend på 250.000 kroner hver skal deles ut.

Stipendet skal gjøre det mulig for populærartister å utvikle seg kunstnerisk og profesjonelt over en lengre periode. Det er Stiftelsen GramArts Fond for norske fonogramartister som deler ut stipendet i samarbeid med artistorganisasjonen GramArt. Stiftelsen forvalter musikkartistenes andel av vederlagsmidler fra Norwaco, heter det i en pressemelding.

— Pengene som deles ut er generert av bruk av musikk, og skal gå tilbake til artistene. Vi ønsker å stimulere til ytterligere utvikling, nysgjerrighet og fordypning blant norske populærartister, sier stiftelsens styreleder Christian Wadahl Uhlen i en kommentar til GAFFA.no.


LES OGSÅ: Stort intervju med albumaktuelle Fay Wildhagen.

— Vi vil gi artistene som mottar stipendet mulighet til å ta høyere kunstnerisk og profesjonell risiko. Dette kan ha positive ringvirkninger for hele feltet, legger han til.

Artikkelen fortsetter under videoen.

— Artiststipendet har hjulpet meg til å kunne ta et år hvor jeg i fred og ro uten stress kunne fokuserer 110% på å skrive musikk og å jobbe med det i studio. Skapelsesprosessen og innspillingen av det jeg skaper er de to viktigste tingene i mitt yrke, men med minimal økonomisk gevinst. Derfor har artiststipendet vært avgjørende for at mitt 2018 skulle bli et så bra år, sier Billie Van om hva det innebar for henne å motta Artiststipendet.


LES OGSÅ: Ny norsk supergruppe.


Billie Van var en av åtte artister som mottok fjorårets Artiststipend. Stipendet deles ut årlig og antall stipender vil variere med utbetalingene stiftelsen mottar fra vederlagsorganisasjonen Norwaco.

Årets søknadsfrist er 1. november, og tildeling vil skje før nyttår.

ANNONCE