Nyhet

– Jeg føler meg ansvarlig

Michael Houston forteller i intervju med Oprah at det var han som introduserte henne for narkotika, ikke Bobby Brown.

For snart et år siden døde Whitney Houston på tragisk vis da hun druknet i et badekar, bare 48 år gammel. Houston hadde en hjertesykdom, og i etterkant av hennes dødsfall kom det også frem at hun hadde kokain i systemet da hun døde. Dødsfallet ar den sørgelige kulminasjonen av et mangeårig stoffmisbruk. Houstons eksmann, Bobby Brown, har lenge blitt beskyldt for å være mannen som introduserte sangstjernen for stoffer, men i et nytt intervju med den amerikanske talkshowdronningen Oprah Winfrey, fortalte storebror Michael Houston at det var ham som presenterte sin lillesøster for narkotiske stoffer.

Intervjuet blir vist søndag på programmet Oprah's Next Chapter på OWN – Winfreys egen TV-kanal. For øvrig var det på dette programmet den tidligere proffsyklisten Lance Armstrong innrømmet å ha dopet seg under alle de syv Tour de France-kampanjene han vant. I programmet intervjuet Winfrey Michael Houston og søskenparets mor, Cissy Houston. Michael Houston sier blant annet at han i det siste året har følt det som om han «lever, men ikke er levende». Han har dessuten voldsom skyldfølelse over å ha presentert Whitney for stoffer, og sier at dette skjedde fordi de hadde et svært nært forhold, og alltid var sammen. Når han brukte stoff, gjorde hun det også.

– Du må forstå at den gang, på 1980-tallet, var det å bruke stoff akseptert i underholdningsbransjen. Jeg føler meg likevel ansvarlig for at det gikk så langt, sa Michael Houston til Oprah Winfrey.

I sin mer enn tjuefem år lange karriere, solgte Whitney Houston over 200 millioner plater, hvilket gjorde henne til en av musikkhistoriens mest suksessfulle artister.

Se utdrag fra intervjuet her.

ANNONCE