Nyhet

Billy Bragg slår til igjen

Den engelske protestsangeren er snart klar med sitt første album på fem år, og har lagt ut første singel som gratis nedlastning på hjemmesiden sin.

Da Here We Go Magic og Haim så seg nødt til å avlyse opptredenene sine på sommerens Øya-festival, kom den britiske folkveteranen Billy Bragg inn fra venstre sidelinje som noe av en superinnbytter og reddende engel.  

– Jeg tror nok de fleste som var i Vika under denne konserten har lagt sin elsk på en ny, venstrevridd voldsromantiker, som jo er i ferd med å bli sommerens store kompliment. Når han så går av scenen for å komme på igjen og spiller hans kanskje mest berømte låt «A New England» er konserten nær perfekt med full allsang på alle refrengene. Bragg synger også det tredje verset, som ikke er med på hans original, men ble skrevet til versjonen Kirsti MacColl ga ut året etter, og som han har begynt å ta med i sine fremføringer etter MacColls tragiske død. Det medfører at man får en liten tåre i øyekroken – for så bra var det faktisk, skrev GAFFAs Kjetil Sandlund om konserten, og ga opptredenen fem stjerner.

Bragg dukket for første gang opp i musikkbransjens søkelys da han ga ut debutalbumet «Life's a Riot with Spy vs Spy» i 1983, som blant annet inneholdt låtene «A New England» og «To Have And To Have Not». Den engelske sangeren var tydelig inspirert av tidligere tiders store helter, som eksempelvis Woody Guthrie, Pete Seeger og Bob Dylan.


Hans fascinasjon for Woody Guthrie ble igjen tydelig på slutten av 1990-tallet og begynnelsen av årtusenet, da han samarbeidet med Wilco på albumene «Mermaid Avenue» og «Mermaid Avenue vol. II». Disse platene ble – sammen med dokumentaren «Man In The Sand» og en bonusdisk – utgitt som bokssett i april i fjor.

Det har gått hele fem år siden sist, men 15. mars er Billy Bragg klar med albumet «Tooth & Nail». I følge ham selv skal materialet på det kommende albumet kunne beskrives som et tilbakeblikk på nettopp «Mermaid Avenue», og låtene viser et slektskap til både folk, country og soul.

«Tooth & Nail» er spilt inn sammen med produsenten Joe Henry, som tidligere har jobbet sammen med Solomon Burke, Aimee Mann og Elvis Costello. I 2009 fikk Henry to Grammy-priser, for sin rolle som produsent av albumene «Genuine Negro Jig» og «A Stranger Here» av henholdsvis Carolina Chocolate Drops og Ramblin' Jack Elliott.


For å være ordentlig grei, har også Bragg gjort første singel fra den kommende skiva, «Handyman Blues», tilgjengelig for nedlastning på sin hjemmeside. Klikk her for å laste ned låten, er eller sjekk ut den trivelige albumannonseringen under:

ANNONCE