Nyhet

De første navnene klare for Bergenfest

Kritikerfavoritter innen vidt forskjellige sjangre besøker byen mellom de syv fjell til sommeren.

Bergenfest startet opp som en ren klubbfestival under navnet Ole Blues Festival, men har de siste årene transformert seg til byens største utendørsfestival. I år sto blant andre Nick Cave & The Bad Seeds, Mark Knopfler, Band Of Horses og Imagine Dragons på noen av scenene innenfor murene på Bergenhus Festning.

Arrangørene er selvfølgelig godt igang med planleggingen av neste års festival, og i kveld kunne de første fire artistnavnene offentliggjøres. Alle er de kritikerfavoritter, selv om de opererer innenfor vidt forskjellige sjangre. Agnes Obel (bildet) fikk for eksempel toppkarakter her på huset for det vakre albumet Aventine, utgitt tidligere i høst:

Agnes Obels debutalbum ble elsket av så vel kritikere som det danske folk. Oppfølgeren vil, og bør, omfavnes av resten av verden, også, skrev vi i vår anmeldelse av danskens andre utgivelse.


I tillegg til den danske singer/songwriter Obel kan Bergenfest 2014 også by på hardcore fra Dillinger Escape Plan, protestsanger fra Billy Bragg (som nylig spilte på Parkteatret i Oslo) og ikke minst Graham Parker med et gjenforent The Rumours som backingband.

Det hele går ned 11. til 15. juni i solrike Bergen, og festivalpass kan du sikre deg allerede nå, via GAFFA LIVE.

ANNONCE