Nyhet

Britene klar med nasjonal albumdag

GAFFA.no - alt om musikk.

Denne uken feirer britene den første nasjonale albumdagen gjennom blant annet å kåre tidenes platecover.

— Det er tre aspekter ved popmusikk: Musikken, tekstene og utseende og image – altså albumcoveret. For de av oss som ikke er glamorøse, ikke er vakre og ikke kan danse, er albumcoveret en mulighet til å få formidle en svært viktig stemning.

Det sa veteranen Bragg (bildet) ifølge BBC da han sammen med den yngre artisten Novelist kastet glans over en ny albumcoverutstilling, som åpnet på Waterloo-stasjonen i London mandag.


LES OGSÅ: Intervju med David Guetta.

Utstillingen, som viser ikoniske albumomslag gjennom 70 år, skal reise videre og stilles ut både i Manchester og Glasgow. Publikum kan stemme frem sin favoritt gjennom tidene.

Formatet har 70-årsjubileum i år


Beatles har med to plater, både det minimalistiske The White Album og Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band. Andre utvalgte covere er Miles Davis' Bitches Brew, Nick Drakes Pink Moon, Grace Jones' Night Clubbing, The Strokes med Is This It til tredjeplaten til Run The Jewels.

Artikkelen fortsetter under videoen.


Alt for å skape blest før britene feirer tidenes første albumdag, for å markere formatets 70-årsjubileum. National Album Day foregår 13. oktober og kl. 15.33 den dagen oppfordres alle briter å sette seg ned og spille gjennom et helt album fra start til slutt.

LES OGSÅ: Sassy 009 avlyser alle konserter ut året.

Bak står musikkbransjen i samarbeid med BBC. I fjor ble det solgt 135 millioner album, enten fysisk, nedlastet eller strømmet, i Storbritannia – noe som er 9,5 prosent opp fra 2016. Hele 4,1 millioner av disse var vinylplater.


(©NTB)

ANNONCE