Nyhet

Billy Bragg til Øya

Den politisk engasjerte folkrockeren tar turen til Oslo i neste uke, det samme gjør det relativt ferske bandet Savages.

En knapp uke før Øya-festivalen tar til, så bandene Haim og Here We Go Magic seg nødt til å avlyse sine planlagte konserter på festivalen. Here We Go Magic uttalte følgende om avlysningen på sin hjemmeside:

– Grunnet uforutsette omstendigheter, er Here We Go Magic ikke i stand til å spille konserter i Europa i løpet av august måned. Bandets konserter fra september og fremover vil gå som planlagt. Vi beklager hvis dette forårsaker skuffelse og ubeleilighet, meldte bandet.

Tidspresset tatt i betraktning, har Øya-festivalen skaffet til veie gode erstattere for de amerikanske bandene.


Savages er et relativt ferskt band, som med sin debutsingel «Husbands» har høstet lovord av både nasjonal og internasjonal presse, kanskje grunnet sitt intense lydbilde, maskinelle beats, postpunk-aktige riff og ikke minst vokalist Jehnny Beths sjelfulle stemme.

Den gledelige overraskelsen er at den engelske protestsangeren og folksangeren Billy Bragg tar turen til Øya. Bragg dukket opp i musikkbransjens søkelys da han ga ut debutalbumet «Life's a Riot with Spy vs Spy» i 1983, som blant annet inneholdt låtene «A New England» og «To Have And To Have Not». Den engelske sangeren var tydelig inspirert av tidligere tiders store helter, som eksempelvis Woody Guthrie, Pete Seeger og Bob Dylan.

Hans fascinasjon for Woody Guthrie ble igjen tydelig på slutten av 1990-tallet og begynnelsen av årtusenet, da han samarbeidet med Wilco på albumene «Mermaid Avenue» og «Mermaid Avenue vol. II». Disse platene ble – sammen med dokumentaren «Man In The Sand» og en bonusdisk – utgitt som bokssett i april i år.


Hør Savages' «Husband» under:

ANNONCE