Nyhet

Working Class Hero bygger ut

Drammensfestivalen adderer amerikanske country- og folkensembler til programplakaten, og topper det hele med en rockebassist på egne veier.

Drammensfestivalen Working Class Hero ble arrangert for første gang i 1999, og med unntak av et opphold i 2004, har festivalen blitt arrangert hvert år. I år arrangeres festivalen for trettende gang, og drammenserne begynner nå å få et temmelig anstendig festivalprogram.

Fra før er navn som Razika, Ida Jenshus, Blood Command, Oslo Ess, Judy Collins og Mercury Motors bekreftet til å opptre på Union Scene i månedsskiftet mai-juni, og i dag kan festivalen føye ytterligere tre, spennende navn på plakaten.

Folk- og country-kvintetten The Felice Brothers (bildet) kommer fra staten New York, rettere sagt de øvre delene av den, hvor man blant annet finner steder og severdigheter som Woodstock, Niagara-fossen og Catskill-fjellene.


De har – som mange andre folkartister – måttet tåle å bli sammenlignet med Bob Dylan og Tom Waits, men vokalist James Felice har denne ruheten på stemmebåndene som påkaller assosiasjoner til begge de to nevnte. De har turnert sammen med band som Mumford & Sons, The Avett Brothers, og i skrivende stund er de på turné med The Killers.

Brødrebandet debuterte med albumet «Iantown» i 2005, og siden den gang har de utgitt intet mindre enn åtte album. Deres foreløpig siste album fikk navnet «God Bless You, Amigo», og ble utgitt i fjor.

Drammensfestivalen har også huket tak i duoen Willy Vlautin og Dan Eccles fra det kritikerroste Portland-bandet Richmond Fontaine, og paret vil for anledningen kalle seg Richmond Fontaine Duo. Sammen med Richmond Fontaine utga de sitt første album – «Safety» – allerede i 1996. I 2011 kom albumet «The High Country», som var deres tiende album. Lydlandskapet bander navigerer rundt kan sies å ha felles topografi med The Felice Brothers, men det faktiske landskapet som ofte skildres er hentet fra den amerikanske nordvestkysten, Nevada og Mexico.


I fjor spilte Torgeir Waldemar bass sammen med The Goo Men på Working Class Hero, men i år vender den beskjeggede trubaduren tilbake under eget fornavn og mellomnavn. Bassen har blitt byttet ut med gitar, og rocken har veket veien for et dypdykk ned i sørstatenes musikkarv. Torgeir Waldemar slapp sin debut-EP i november i fjor, og er nok et navn man kommer til å se mer til utover året.

Working Class Hero arrangeres fra 30. mai til 2. juni.

ANNONCE