Nyhet

Truls debuterer

Den tidligere Lukestar-frontmannen debuterer som soloartist med «Out Of Yourself», som nå kan streames via WiMP.

At få kan skrive låter som Kjelsås-skalden og friluftsfantasten Truls Heggero har det ikke vært særlig mye tvil om, siden han trådde inn i norsk musikkliv med bandet Lukestar – først med EP-en «Code: Distance» i 2002 og to år senere med deres debutalbum, «Alpine Unit». Innimellom Lukestar-slagene rakk han også å gi ut albumet «Ailanthus» med bandet Truls & The Trees, som kunne by på lo-fi-perler i form av låter som eksempelvis «Upside Journey».

Intet øye forble tørt da Lukestar sa takk for seg – etter tre album og en Spellemannpris – med en spektakulær konsert på Parkteatret 31. august i fjor, men heldigvis betydde ikke dette slutten på Heggeros karriere som musiker.

Ryktene har gått lenge om Truls' vandring inn i sjangre som man kanskje ikke har forbundet med ham tidligere, nemlig elektronika og R&B. Med seg har han fThomas Eriksen – som i tillegg til å ha prøvd seg som soloartist, også har et strålende rulleblad som produsent – samt Mats Lie Skåre. Resultatet har blitt en solid krysning av såkalt «kjølig, nordisk elektronika» og dampende het R&B, drevet frem av Heggeros karakteristiske falsett.


I går hadde hans nye singel, «Out Of Yourself», premiere på Popsalongen på NRK P3, og singelen har alle kjennetegnene til en real hit. I dag er den tilgjengelig via musikkstrømmingstjenesten WiMP. Det er i skrivende stund uvisst når albumet kommer på gata, men fortsetter han samme gate som på «Out Of Yourself», kan det være snakk om en virkelig klassisk, norsk utgivelse.

Om en drøy ukes tid kan Truls også oppleves live i Oslo, når han spiller to konserter på by:Larm. Lørdag 16. februar klokken 01.00 inntar han John Dee (det blir varnt!), mens hans andre festivalkonsert spilles i WiMP-teltet søndag 17. Februar klokken 00.30.

Truls er også booket til årets utgave av Øyafestivalen, som arrangeres fra 6. til 10. august.


Klikk her for å sjekke ut «Out Of Yourself» på WiMP.

ANNONCE