Nyhet

Tre norske navn til dansk festival

Spot-festivalen ønsker å fremme internasjonal suksess for tre lovende artister.

Truls, Farao og Sea Change (bildet) er alle klare for Spot-festivalen, som årlig har funnet sted som en viktig bransjefest i Århus siden festivalens fødsel i 1998. Felles for alle artistene som bookes, er at de anses som potensielle for en lysende internasjonal karriere. Fokuset ligger primært på å fremme ny, skandinavisk musikk og bidra til internasjonale nettverk gjennom konserter og foredrag.

Det er cirka 800 publikummere årlig og artistene på festivalen representerer et bredt skandinavisk musikkmiljø.

Truls har det siste året markert seg som en av landets mest spennende R&B-artister. Farao, nylig aktuell som Urørt-finalist, og Sea Change har begge høstet hederlig omtale for sin drømmende og elektronisk musikk.


Tidligere år har det også vært flere norske navn på lineup'en - Kaizers Orchestra var blant annet et av hovednavnene under festivalen i 2003. Flere store Skandinaviske navn har også tidligere gjestet festivalen, som Sigur Rós, Shout Out Louds, The Raveonettes og Mew.

I forkant av årets festival er noen av de annonserte artistene blant annet Naomi Pilgrim, Mont Oliver og Kill J – hvor sistnevnte også er aktuell for by:larm i Oslo, i likhet med Farao og Sea Change. 

Festivalen anses som svært positiv for eksport av Skandinavisk musikk og i 2002 førte blant annet The Raveonettes sin konsert til hederlig omtale fra Rolling Stones journalist David Fricke, samt en ettertraktet kontrakt med Columbia Records.


ANNONCE