Nyhet

Og vinnerne av WiMPs HiFi-priser er…

Ny pris hyller tre skandinaviske album, med produksjon og lydkvalitet i fokus.

GAFFA introduserte i forkant av by:Larm den nye HiFi-prisen, hvor strømmingstjenesten WiMP annonserte at tidenes første WiMP HiFi-pris ville bli delt ut på by:Larm 2014, for å gjøre stas på årets beste produksjon. I fjor åpnet WiMP for muligheten til å streame musikk i andre formater enn komprimert mp3-format gjennom sin HiFi-utgave - og nå har det altså i kjølvannet av dette blitt opprettet en egen HiFi-pris.

Det spesielle med prisen er at den holder fokus på å hylle alle som har tatt del i produksjonen – fra låtskriver til teknikere. Juryen, som består av jurymedlemer fra WiMP, NRK Lyd & Bilde og Nordic Playlist, har nå kåret vinnerne – nemlig menneskene bak Truls og albumet Trvls, svenske The Knife og albumet Shaking the Habitual og danske Trentemøller med albumet Lost.

Poenget med WiMP HiFi-prisen er å gi et klapp på skulderen til de som har laget en særdeles lytterverdig produksjon. Dermed inkluderes, i tillegg til artisten selv, også låtskriver, produsenter, lydteknikere, grafikere m.fl.


Juryens begrunnelse: WiMP HiFi-Prisen Danmark, Trentemøller – Lost:

'Et varmt og omsorgsfullt univers, perfekt blandet med interessante instrumentkombinasjoner til en industriell, men organisk verden. Fra album til album peker produksjonene også mot fremtidens lyd. Lost er en produksjon som tør å dvele ved en god idé og forsiktig plassere elementene i en rik mix. En fest og fryd for ørene'.

Juryens begrunnelse: WiMP HiFi-prisen Norge, Truls – TRVLS:


'Vi hadde en lang liste fylt med fantastisk klassisk musikk, jazz, electronika, rock og folk. Vi erkjenner at det var med en viss overraskelse at vi endte opp med å velge en ren pop- og radiohit. Men vi er glade for å påpeke at pop også kan være virkelig godt utført. Teaminnsansen som er lagt ned for å produsere et crossover popalbum, mastre det så det skiller seg ut i radion og lyder fantastisk hjemme hos en hifi-entusiast, samtidig som det er produsert slik at du får lyst til å danse, tja, det er noe som hele popverdenen bør strebe etter'.

Juryens begrunnelse: WiMP HiFi-prisen Sverige, The Knife - Shaking the Habitual:

'Vi innrømmer at dette ikke er easy listening. Det er et album som krever din fulle oppmerksomhet, med intense lydlandskaper og spøkelsesaktig vokal. Vokaler som passer perfekt med produksjonen og som er så informasjonsrik at alt ville ha kollapset om det ikke var laget på en så fantastisk måte. En perfekt test for ditt lydanlegg og dine ører'.


The Knife har forøvrig nettopp vunnet en annen nordisk pris, nemlig Nordic Music Prize, som ble utdelt under by:Larm på lørdag.

Kriteriene for HiFi-prisen var at produksjonen er utført med hensyn til lydkvalitet, av nordiske hender og at lydproduksjonen peker mot fremtiden. Juryen bestod av Pål Bråtelund, som juryleder fra WiMP, Kristin Winsents fra NRK, Francine Gorman fra Nordic Playlist, Geir Nordby fra Lyd & Bilde og Sveinung Rindal fra WiMP.

GAFFA gratulerer!


ANNONCE