Nyhet

— De sa at jenteband-kvoten var nådd

GAFFA.no - alt om musikk.

Den album- og norgesaktuelle artisten snakker ut i nytt intervju.

Fever Ray, aka Karin Dreijer, har gjort et eksklusivt intervju med den engelske avisen The Guardian. Her snakker hun blant annet om normkritikk, om hvordan hun kom frem til sine siste fascinerende musikkvideoer og om å henge på Tinder.

LES OGSÅ: Trekker seg fra Nobelkonserten.


Men vi ble spesielt også oppmerksom på en historie hun deler i intervjuet som handler om hennes tidligere band Honey Is Cool. Da bandet hun hadde sammen med blant andre Håkan Hellström på 90-tallet var aktive ble de nemlig regnet for å være et «jenteband». Dette til tross for at Dreijer var det eneste kvinnelige medlemmet.

Og det kunne tidvis by på problemer.

— Det var en festival som var ganske stor i Sverige, og vi ville spille der. Men de mente at deres jenteband-kvote var nådd. Det var en ekstrem situasjon, sier hun til avisen.


Artikkelen fortsetter under videoen.

Karin Dreijer flyttet senere til Göteborg fra Stockholm for å starte The Knife sammen med sin bror Olof Dreijer.


— [I Göteborg] var det som om alle som jobbet med andre instrumenter enn gitarer ble regnet for å være homofile. [Min seksualitet] utviklet seg etter at jeg forlot byen. Når jeg så alle de andre mulighetene.

Hele The Guardian-intervjuet med Dreijer kan leses her.

LES OGSÅ: Spinnvilt rykte om Marilyn Manson sprer seg.


Karin Dreijer spiller to konserter i Norge med Fever Ray-prosjektet neste år. Mandag 2. april og tirsdag 3. april kan hun oppleves på USF Verftet i Bergen og Sentrum Scene i Oslo. Dette blir Fever Rays første konserter i Norge siden 2009.

Vi gleder oss!

ANNONCE