Nyhet

Fever Ray annonserer sine første konserter i Norge siden 2009

GAFFA.no - alt om musikk.

I forrige måned gjorde Fever Ray et overraskende comeback med albumet Plunge - etter åtte års pause. Nå annonserer hun to konserter i Norge.

Karin Dreijer Andersson (bildet) slapp i 2009 et kritikerrost selvtitulert debutalbum under artistnavnet Fever Ray. Samme sommer gjestet hun blant annet Øyafestivalen i Oslo med en konsert mange fortsatt husker med glede. Siden den gang har artisten holdt seg opptatt med hovedprosjektet The Knife sammen med broren Olof Dreijer.

LES OGSÅ: Mener konsertområdets smertegrense er nådd.


Etter at Fever Ray i forrige måned slapp oppfølgeren Plunge, som ble belønnet med fem stjerner her i GAFFA, kan hun i dag annonsere sine første konserter i Norge på lang tid. Datoene å merke av i kalenderen er mandag 2. april og tirsdag 3. april 2018. Da er Karin Dreijer Anderssons alter ego på plass på USF Verftet i Bergen og Sentrum Scene i Oslo, nesten ni år etter at hun spilte på samme scene sist gang. 

— Fever Ray har tidligere spilt flere konserter i Norge. Hennes første konsert på Parkteatret var fullstappet, og like etter returnerte hun som headliner på Øyafestivalen i 2009. Senere samme år spilte hun sin avskjedskonsert, og på grunn av enorm etterspørsel måtte den flyttes fra Rockefeller til Sentrum Scene, skriver arrangørene av Oslo-konserten Atomic Soul i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Karin Dreijer Andersson er ved siden av The Knife og Fever Ray godt kjent her til lands for sine samarbeid med den norske elektronikaduoen Röyksopp. Hun har blant annet bidratt med vokal på låtene What Else Is There, This Must Be It og Tricky Tricky.


LES OGSÅ: Arrangerte fest med nazitema.


Billettsalget til konsertene i Norge starter fredag 17. november klokken 11:00 - via Ticketmaster.

ANNONCE