Nyhet

Spotify gratis også på smartphones og nettbrett

Den svenske streaming-tjenesten utvider ytterligere ved å endelig la alle få lytte til musikk på mobile enheter, og ved å legge til Led Zeppelin i biblioteket.

I går ettermiddag holdt den svenske streaming-tjenesten Spotify en storslått pressekonferanse i New York. I forkant svirret det mye ulike rykter om hva temaet for konferansen skulle være, og mange holdt et knapp på at Spotify kom til å bli gratis også på mobile enheter. Dette viste seg å stemme på en prikk. Spotifys grundlegger og CEO Daniel Ek offentliggjorde at Spotify nå er gratis tilgjengelig på alle platformer. 

Det betyr at man nå får gratis adgang til Spotifys musikbibliotek på såvel smartphones og nettbrett som datamaskiner. Med Spotify Free, som lanseres umiddelbart, blir det mulig å:

  • Lytte til alle spillelister – både dine egne og lister opprettet av følgerne dine
  • Lytte til din yndlingsartist – trykk på shuffle play og hør alle spor artisten har gjort tilgjengelig på Spotify
  • Opdage nye playlister opprettet av andre brukere eller av Spotify selv

På pressekonferansen argumenterte Daniel Ek med at nettbrett er iferd med å overta datamaskinens rolle i hjemmet, og ikke minst når man er på farta. Dette er hovedårsaken til lanseringen av Spotify Free, forklarte han:


– I dag gir vi brukerne våre muligheten for å få den beste gratis musikkopplevelsen i smartphonen og nettbrettets historie. Uansett om du er på trening eller på fest med vennene dine, så er Spotify klar til å levere soundtracket til ditt liv.

Soundtracket til ditt liv vil imidlertid fortsatt være begrenset til de artistene og plateselskapene som velger å legge materialet sitt inn i Spotify-biblioteket – noe ikke absolutt alle er komfortable med. Men strømmetjenesten jobber stadig iherdig med å utvide biblioteket, og i går kom også den glade nyheten om at Led Zeppelin omsider er blitt tilgjengelig.

I skrivende stund er riktignok kun bandets første to skiver lagt til, men planen er å legge til hele diskografien i kronologisk rekkefølge i løpet av den neste uken.


Spotify opplyste også om at de har etablert seg i ytterlige 20 land, blant annet i Sør-Amerika. Det totale antallet land der man kan lytte til Spotify er nå oppe i 55.

ANNONCE