Nyhet

Øya med tre nye navn

USA, Mali og Oslo, Norge er representert når Øya i dag melder tre nye navn klare for årets begivenhet i Middelalderparken.

Øya er for lengst utsolgt for ukespass, men det er fortsatt håp for de som ønsker seg dagspass til festivalen. Øya fortsetter uansett å fylle på programmet, og kunne i dag slippe tre nye navn i form av Pissed Jeans, Ben Zabo og Deathcrush.

Når amerikanske Pissed Jeans og maliseren Ben Zabo besøker Øya i august, blir det første gangen disse besøker Norge. Pissed Jeans har med sine fire album, de tre siste via 25-årsjubilanten Sub Pop, opparbeidet seg et solid rykte, spesielt på livesiden. De har også levert noen gullkorn på plate, og om bandets fjerde album kunne GAFFAs anmelder blant annet si følgende:

– På «Honeys» dras man hele veien mellom det dronete, industrielle og slagkraftige, med hyppige temposkifter. Albumet begynner med den aggressive «Bathroom Laughter», med fokus mot mer strømlinjeformet hardcore. Oppfølgeren, den seige «Chain Worker», setter med sine klaustrofobiske og smertefulle skrik, en snikende og uhyggelig stemning.


Ben Zabo er nok ukjent for hvermannsen, men Øya er sikre i sin sak om at Øya-publikummet kommer til å falle for maliseren. «Der de andre kjente musikerne fra Mali ofte lener seg på det som blir kalt ørkenblues, lager Zabo musikk som er langt mer livlig og med høyere tempo. I tillegg har han henta elementer fra stilarter som rock, funk og reggae. Ved siden av å spille sjøl, er han tekniker i det lokale studioet hvor blant annet Tamikrest har spilt inn.»

Siste band ut i dagens slipp er Oslo-baserte Deathcrush. Bandet har figurert på livescenen i noen år nå, uten å slippe så mye som en singel. Forrige måned dukket imidlertid den aller første singelen opp, og viser med god og eksplosiv margin hva man kan forvente seg av konserten på Øya. Sjekk ut låten her:


ANNONCE