Nyhet

GAFFA Photo Awards 2014: Se vinnerbildene

Årets beste musikkfoto er kåret!

Norske fotografer har sendt inn sine beste musikkbilder, og juryen har kåret Oddbjørn Steffensen sitt foto fra Yelawolf sin konsert i Bergen (over) til Årets Musikkfoto.

 SE ALLE VINNERBILDENE HER.

— En av de største overraskelsene for meg på årets Bergenfest var Yelawolf. Han spilte samtidig med Lana Del Rey på Magic Mirrors-scenen, men teltet var smekkfullt med lang kø utenfor. En særdeles hengiven fanskare, inklusive en kar som etterhvert crowd-surfet med rullestolen sin. Veldig vanskelige lysforhold, men iblant slår lysgudene til og skaper litt magi, sier fotografen selv.


Juryen, bestående av fotografer Lars Myhren Holand og Eva Rose, kunstnerisk leder ved Popsenteret Paal Ritter Schjerven og GAFFAs redaktør Brand Barstein sier følgende om vinnerbildet:

— Et musikkfoto som skiller seg ut er et som ikke bare etterstreber mantraet om å fange øyeblikket, men et som gir inntrykk av at dette øyeblikket kunne ha vart en evighet. Årets Musikkfoto er en følelsesladet interaksjon mellom publikum og artist, fremhevet av det dramatiske lyset, og et med både dokumentariske og maleriske kvaliteter. Bildet er tatt i et støyfullt miljø, men her er hovedpersonene frosset i en stillhet hvor hendene som strekker seg mot lyset og blikket til den unge jenta gjør momentet tidløst.

Bildet av Yelawolf vant også underprisen for Årets Publikumsfoto.


De øvrige kategorivinnere er:

Årets Livefoto: akam1k3 - Karpe Diem

Årets Portrettfoto: Christian Roth Christensen - Arif


Årets Feature: Frank Hesjedal – John Olav Nilsen

ALLE VINNERBILDENE SER DU HER.

GAFFA Photo Awards arrangeres i år for tredje gang, og kårer landets beste musikkfotografier. Konkurransen er åpen for alle, og blant de som deltok i GAFFA Photo Award 2014 var det både profesjonelle fotografer og glade amatører. Førstepremien for Årets Musikkfoto er på 5000,-.


 

ANNONCE