Nyhet

Fire nye til Verket

Oppløst norsk industrirock-gruppe, som denne sommeren samles for et fåtall eksklusive konserter, er blant de bekreftede til Helgelands største festival.

Et knippe forrykende norske band er bekreftet til sommerens Verket-festival, som går av stabelen 29. og 30. august på på Revelen i Mo i Rana. Både Seigmen (bildet), Silya, Satyricon og Deathcrush tar turen nordover til festivalen som i år arrangeres for sjette gang.

Orginalbesetningen til Seigmen, samles for et fåtall knippe eksklusive konserter denne sommeren. Siden bandet ble oppløst i 1999 har de dukket opp sporadisk for å gjøre noen konserter her og der – deriblant under Slottsfjell i 2012 for å markere festivalens 10-års jubileum. Dette skjedde med storslagne fyrverkerier og en særdeles minneverdig konsert som tjente hele seks stjerner fra GAFFA:

Seigmen gjør det de alltid har gjort, og de gjør det minst like bra med disse pustepausene mellom. At det har gått noen år siden sist merkes faktisk ikke i det hele tatt, dog det har nok vært en del øving for å få litt olje i maskineriet. Maskineriet har de også tatt med seg på scenen, det er litt av et oppsett de kjører på med, og de pøser på slik at festivalplassen foran Kongescenen på Slottsfjell fylles opp til randen av både lyd og mennesker.


Les resten av den forrykende anmeldelsen her.

Metallegendene i Satyricon slapp sitt selvtitulerte og åttende studioalbum i høst; som ikke var direkte reinspikka svart, som i den svarteste metall, i følge vår anmelder. Albumet høstet riktignok god score fra GAFFA og anmeldelsen kan du lese her.

Ved siden av å være navnet til Mayhem sin aller første utgivelse, er Deathcrush også navnet på en særs energisk støyrock-trio fra Oslo. Bandet har vært oppvarmere for verdenskjente bråkebøtter som japanske Melt-Banana og amerikanske Battles, men også for den dystre, danske electronica-kongen Trentemöller og den søte og glade indiepop-trioen Vivian Girls fra Brooklyn. Og det uten en eneste fysisk utgivelse under beltet.


I september slapp de endelig sin Skool's In 12", og GAFFAs anmelder kalte det "særdeles vital og komprimissløs støyrock med et vanvittig trøkk", og ga en fornøyd femmer:

Skool's In er en bunnsolid tolvtommer, som ytterligere hever forventningene til fortsettelsen.

Les hele anmeldelsen her.


Verket har etablert seg som Helgelands klart største festival og de tidligere bekreftede artistene til årets festival er Veronica Maggio, Morten Harket, Skambankt og Lemaitre.

Se musikkvideoen til Satyricons The Pentagram Burns, hentet fra albumet Now, Diabolical fra 2006 her:


ANNONCE