Nyhet

Beyond the Gates: Satyricon fremfører to unike konserter som artist in residence

"‘Horns & Diadems’ - A supersonic journey throughout the legacy of Satyricon" finner sted i den ikoniske Grieghallen fredag 2. august og lørdag 3. august. Arrangementet vil berikes med en rekke kunstutstillinger og andre Satyricon-relaterte aktiviteter.

Siden tidlig på 90-tallet har Satyricon vært en flaggbærer og innovatør innenfor rammen av norsk Extreme Metal - alltid på jakt etter nye måter å utfordre seg selv og lytteren på. 

‘Horns & Diadems’ er to unike sett som hyller musikken og kunsten til denne dyrebare duoen, samt hedrer deres innvirkning på norsk musikkhistorie og kultur. Fra den tidlige starten med 'Dark Medieval Times' og 'The Shadowthrone' til milepælsalbum som 'Nemesis Divina', den banebrytende 'Rebel Extravaganza', til topplistene 'Now,Diabolical' og 'Deep Calleth Upon Deep'.

De to konsertene vil ha helt forskjellige setlister, som strekker seg fra de første dagene – med sanger som ikke har blitt fremført live på mange, mange år – frem til i dag.


Satyricons frontmann Satyr kommenterer: «Det vi gjør her er et eksempel på veien dette bandet har tatt. Et residens i den mektige Grieghallen føles som et naturlig neste steg etter opptredener på Den Norske Opera og Ballett og kunstutstillingen Satyricon & Munch på Munchmuseet. Vi vil prøve å vise alle nøyaktig hva dette bandet handler om, og vi gleder oss veldig allerede.»

Festivalsjef Torgrim Øyre legger til: «Vi har alltid strebet etter å kunne tilby festivalpublikummet vårt noe unikt – å ta dem med på en reise du ikke kan oppleve noe annet sted. Å jobbe med Satyricon på dette prosjektet er et eksempel på nettopp det. Bandet har en enorm historie og er en artist som alltid har forskjøvet sjangerens grenser, aldri gjort noe halvt. Vær trygg - de vil ikke gjøre det denne gangen heller. Satyricon har vært kreativt rastløs fra starten, noe som har resultert i en rik og mangfoldig katalog. Vi gleder oss til å høre bandet ta et dypt dykk inn i historien deres og ta oss alle med på en supersonisk reise fra røttene deres og utover

Konsertene vil også inkludere gjestemusikere som har satt preg på Satyricons berømte historie. 


ANNONCE