Nyhet

– Mobiltelefoner 100 steinkast unna

Turneen til Shining og Deathcrush blir som "knyttnever midt i panna", men både før og etter konsert skal det være stille...

GAFFA huket tak i Shining-frontmann Jørgen Munkeby før norgesturnéen deres med Deathcrush:

Hvordan er stemningen på øvingslokalet?

– Det har vært ganske så hektisk i det siste, gitt! Jeg kom hjem fra Los Angeles onsdag morgen forrige uke. Deretter bar det direkte til prodmøte med bookingbyrået vårt for hele norgesturnéen, også videre til øvelse med trommeslageren vår på ettermiddagen. Så har vi øvd hver eneste dag fra kl. 10 til 16 siden det.


– Vi skal spille en hel mengde musikk som vi aldri har spilt før, både fra Blackjazz-plata fra 2010, men også helt flunkendes ny musikk som ingen har hørt før. Det har vært veldig mye å øve inn, for ikke å snakke om den enorme mengden musikk som skal innstuderes før fellesøvelsen! Men skuldrene har senket seg ganske så mye underveis, og i de siste dagene har vi vært helt i rute og ting har sittet som et skudd. 

Hva kan vi forvente av konsertene deres? Blir det en noise face-off med Deathcrush?

– Opplegget på turnéen har vi ikke satt ennå, men jeg kan love dere at det blir fullt kjør fra start til slutt. Det er det som er gøyest! Jeg tipper nok Deathcrush kommer til å kjøre samme attitude, så jeg kan ikke forstå annet enn at disse kveldene blir som en bunke knyttnever midt i panna.


Dere covrer 21st Century Schizoid Man - er King Crimson er stor inspirasjonskilde?

– Jeg personlig har ikke hørt veldig mye på King Crimson annet enn for å sørge for å fylle et hull i musikkhistorien min. Jeg tror egentlig heller at King Crimson og Shining har en god del felles inspirasjonskilder, og at vår musikk dermed inneholder en del av de samme elementene. Men det er ikke tvil om at vi blir forbundet med King Crimson. Og 21st Century Schizoid Man er en låt som vi har spilt på tilnærmet hver eneste konsert siden vi ga ut Blackjazz.

Hva står på raideren deres?


 • Oppskåret brød (også noe grovt) Diverse kjøttpålegg
  Ost (obs: vegetaralternativ er viktig) Frisk frukt
  4 små flasker Coca Cola
  Juice og Smoothies
  Kaffe og te
 • Middag: Buy-out: 200 per person
 • I garderoben: 1/2 kasse øl 1 hvitvin
  1 rødvin
 • 1 kasse vann uten kullsyre 1/2 kasse mineralvann Chips og sjokolade
  Rene håndklær
 • A4 ark og sprittusj

Har deres noen rutiner før konsert?

– Alle har nok sine egne rutiner. Jeg varmer opp stemmen i 20 minutter, og har ellers kun behov for ro og fokus. De andre varmer nok opp på instrumentene sine. Bassisten vår kan se på fotballkamp før en konsert, mens jeg vil ha alt av TV og mobiltelefoner og slikt 100 steinkast unna.

– Det viktigste tror jeg dog er at ingen røyker på backstage, og at ingen drikker alkohol før konserten.


Hva hører dere på når dere er på veien?

– Da er det stille i bilen. Om folk vil høre på musikk så hører de på med lukkene headsett, slik at andre folk kan lese, tenke eller sove.

ANNONCE