Nyhet

King Crimson kommer tilbake til Norge

GAFFA.no - alt om musikk.

I fjor ble kappløpet om King Crimson-billetter så intenst at det måtte ekstrakonsert til. Når legendebandet vender tilbake i juli 2018, er det like så godt for tre konserter i strekk.

Men fansen får ikke det samme fra den 50-årsjubilerende gruppen, som nå utvider besetningen til det grunnlegger Robert Fripp kaller «dobbelt kvartettformasjon»:

Om bord som åttende mann kommer multiinstrumentalist Bill Rieflin tilbake. Ellers er det Jakko Jakszyk på gitar og vokal, bassist Tony Levin og saksofonist og fløytist Mel Collins, Fripp selv på gitar, og tre trommeslagere: Pat Mastelotto, Gavin Harrison og Jeremy Stacey.


LES OGSÅ: Susanne Sundfør annonserer stor norgesturné.

9., 10. og 11. juli 2018 spiller King Crimson i tre timer hver kveld på Sentrum Scene, der det loves materiale fra alle periodene i bandets historie – inklusive seks historiske spor som Crimson aldri har spilt live før, så vel som nye arrangementer for låtklassikerne de har å by på.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Bandet tar med seg det som i pressemeldingen beskrives som «en sunn dose nytt materiale» – inklusive nyskrevne komposisjoner for tre trommeslagere, og lover å «lage mer lyd enn noensinne».


LES OGSÅ: Pete Doherty-konserten er flyttet.


Da King Crimson gjestet samme konsertscene i fjor høst, ble billetter til de to opprinnelig planlagte konsertene revet bort så raskt at det ble satt opp en ekstrakonsert – som også ble utsolgt. Sentrum Scene melder at det på ny blir sittekonsert.

(©NTB)

ANNONCE