Nyhet

Her er de 10 mest leste nyhetsartikelene i 2015

A-has Facebook-dominans, de lave honorarsatsene til McDonald's og OnklPs konjakk.

Året er snart over, og tradisjonen tro bruker vi tidspunktet til å se tilbake på hvilke nyhetsartikler som har blitt mest lest de siste tolv måneder.

Så hva er det egentlig som fenger leserne mest i disse sosiale medier-tider. Nyheter om eksklusive konsertopptredener med hippe The Weeknd og ikke fullt så hippe King Crimson, humoren når store deler av Twitter ikke vet hvem Paul McCartney er (hint: han i The Beatles), og ikke minst den endelige og svært så uoffisielle kåringen av de mest populære norske festivalene og bandene (på Facebook, må vite).

Dette var bare noen av sakene som interesserte oss mest i året som gikk.


10. Dette er albumene vi gleder oss mest til i 2015

Vi startet året med å se på noen av utgivelsene som var ventet på albumfronten i 2015. Noen ble store suksesser, andre skuffet oss enormt. Vi trakk blant annet frem Susanne Sundfør, Giorgio Moroder, Gang Of Four, Modest Mouse og Aurora Aksnes (som utsatte sitt debutalbum til 2016) i artikkelen.

Les hele artikkelen her.


09. McDonald's ba indiebandet om å spille gratis

Den amerikanske indiepopduoen Ex Cops' "claim to fame" kom da de ble spurt om å spille under bransjefestivalen SXSW i regi av den kjente hamburgerkjeden McDonald's. Duoen reagerte kraftig da en av de mest inntektsbringende kjedene i verden ikke kunne gi dem honorar og skrev et åpent brev til McDonald's.

Les hele artikkelen her.


08. Videopremiere: Oslo Ess - Amerika

Oslo Ess er populære blant våre lesere, og det var mange som klikket seg inn på artikkelen vi postet i forbindelse med deres nye musikkvideo tidligere i desember. Vi var også med bak kulissene under innspillingen, og du kan lese intervju med gutta samt se bilder fra seansen i artikkelen.

Les hele artikkelen her.


07. OnklP & De Fjerne Slektningene med egen konjakk

Mange var nysgjerrige på det siste påfunnet til OnklP & De Fjerne Slektningene da de i mai gikk ut og annonserte deres eget konjakk-merke. Konjakken fikk navnet Slektas Svindyre, og ble sluppet i begrenset opplag hos Vinmonopolet 8 mai for å feire ettårsjubileumet for den selvtitulerte debutskiva.

Les hele artikkelen her.


06. Twitter: Hvem er Paul McCartney?

For omtrent et år siden gikk Kanye West og The Beatles-legenden Paul McCartney i studio sammen og slapp låten Only One. Dette fikk mange på mikrobloggetjenesten Twitter til å spørre om hvem den gamle mannen egentlig var. Og samtidig berømme den amerikanske rapperen for å trekke frem en "ukjent artist".

Kanskje ble det klarere hvem McCartney var da han nok en gang samarbeidet med West på Rihanna-låten FourFiveSeconds senere på året?


Les hele artikkelen her.

05. The Weeknd med eksklusiv konsert i Norge neste måned

Nyheten om at den populære amerikanske artisten The Weeknd skulle holde intimkonsert på Vulkan Arena i Oslo ble mye lest. Konsertopptredenen bunnet ut i ellevill glede (for de få som fikk billetter gjennom bransje eller konkurranser) og bunnløs skuffelse (for alle andre som kunne tenke seg å se artisten på scenen).


Heldigvis kommer han tilbake til langt større Telenor Arena neste sommer som Rihannas gjest.

Les hele artikkelen her.

04. King Crimson med to sjeldne konserter i Norge neste år


Hvem skulle trodd at en artikkel om progrockerne i King Crimson skulle bli en av de fem mest leste på GAFFA.no i 2015? Nyheten om at gruppen skulle spille på Sentrum Scene i Oslo neste høst tok helt av her på GAFFA, og billettsalget til de to konsertene gikk såpass raskt unna at en tredje konsert ble annonsert bare noen dager senere.

Les hele artikkelen her.

03. Her er de 15 største norske festivalene - på Facebook


Nyheten om hvilke norske festivaler som faktisk er størst blant folket var svært populær her på GAFFA.no. For hvor finner man egentlig folket i dag? Jo, på Facebook selvfølgelig. Øyafestivalen hadde på daværende tidspunkt hele 48.000 følgere på sin offisielle Facebook-side, mens Inferno Metal Festival og Landstreff Stavanger fulgte på plassene bak.

Les hele artikkelen her.

02. Stem på dine favoritter i GAFFA-Prisen 2015


Vi opplevde at nettsiden ble rimelig ustabil da vi la ut nominasjonslistene til årets GAFFA-Prisen i oktober grunnet stor interesse. Her kunne våre lesere stemme på sine favoritter, og vinnerne av de 10 kategoriene avsløres her på GAFFA.no 5. januar.

Les hele artikkelen her.

01. De største norske bandene på Facebook


Etter suksessen med artikkelen om de norske festivalene på Facebook, fant vi ut at vi også måtte sjekke opp i hvilke band som hadde mest følgere blant folket. Vi fikk bekreftet det mange kanskje allerede visste; at A-ha (bildet) er det største som har skjedd på norsk jord når det kommer til popmusikk.

— Det er jo strålende at A-ha har så mange følgere, og særlig tatt i betraktning at bandet ikke har vært aktivt på fem år. Samtidig har antallet følgere femdoblet seg. Det betyr jo at folk fortsatt er interessert og at musikken lever videre, uttalte bandets manager Harald Wiik til GAFFA i forbindelse med listen.

Spørs om ikke antallet følgere har økt etter bandets comeback-album og opptreden på Nobelkonserten senere på året også.


Les hele artikkelen her.

ANNONCE