Nyhet

Kollenfest konkurs

Air Productions, som stod bak Kollenfest i juni i år, er begjært konkurs. Selskapet gikk med 25 millioner kroner i underskudd i forbindelse med festivalen, som hadde navn som Rihanna, Kiss og Noel Gallagher på prorammet.

I følge VG Nett har selskapet Air Oslo begjært seg selv konkurs, etter at underskuddet etter årets Kollenfest ble større enn planlagt. Firmaet drives av brødrene Jon Eirik og Pål Jakobsen. Brødrene står også bak Rått og Råde-festivalen i Stavanger og Døgnvill i Tromsø. Disse festivalene drives via datterselskaper av Air Productions. Da det i midten av august ble klart at Air Oslo ville gå med et større underskudd enn planlagt etter Kollenfest, kom det også frem at dette ikke ville få følger for verken Døgnvill eller Rått og Råde.

– De forskjellige selskapene er separate juridiske enheter, og har ikke innvirkning på hverandre, sa Pål Jakobsen til Nordlys den gang.

Nå er det altså klart at Kollenfest gikk med dundrende 25 millioner kroner i underskudd.


– Vi klarte dessverre ikke å tiltrekke oss et stort nok publikum til å komme oss gjennom det vanskelige etableringsåret. Noe av dette skyldes selvfølgelig dårlig vær og sterk konkurranse på festivalens datoer, men vi må også være ydmyke nok til å si at vi da heller ikke har klart å skape et konsept som har livets rett, skriver Pål Jakobsen i et presseskriv.

Kollenfest – som ble arrangert fredag 29. og lørdag 30. juni – fikk på mange måter en problemfylt fødsel. Festivalen ble fra starten plaget av dårlig vær, og på festivalens åpningskveld ble den årlige VG-lista-konserten på Rådhusplassen arrangert, til alt overmål gratis og rettet inn mot mye av det samme publikumssegmentet som Kollenfest prøvde å lokke til seg med bookinger som eksempelvis superstjernen Rihanna – som ble ansett som det største trekkplasteret under festivalen.

Da Pål Jakobsen i ettertid evaluerte festivalen i samtale med GAFFA-redaktør Øyvind Rones, var han imidlertid godt fornøyd med gjennomføringen av arrangementet – til tross for enkelte fartsdumper og tilstedeværelsen av den etter hvert så famøse tåken i Holmenkollen.


– Vi er veldig godt fornøyd med mange ting i Kollens første år. Infrastrukturen fungerte nær perfekt, det var ingen køer på området, og også transporten opp og ned med T-banen gikk helt smertefritt. Vi hadde ganske utfordrende vær på spesielt fredagen, men til tross for det var publikum veldig positive og entusiastiske i regnet og tåken. Og på lørdag fikk heldigvis alle oppleve Norges flotteste arena i all sin prakt. En fantastisk stab og utrolig dyktige frivillige har vært med på å skape en positiv opplevelse for publikum, sa Jakobsen.

Jakobsen røpet også at ledelsen hadde forventet at flere møtte opp i løpet av de to dagene festivalen ble arrangert.

– Vi hadde 18.000-19.000 innom på fredag, og 16.000-17.000 innom på lørdag. Det var litt mindre enn vi forventet, men ekstremvarselet på nedbør i dagene før, gjorde naturlig nok mange bekymret, fortalte Jakobsen.


Nå er det imidlertid slutt for Air Oslo – i alle fall i denne omgang. Kollenfest blir nok ikke arrangert neste sommer.

– Nå som selskapet er konkurs kan de jo ikke arrangere Kollen-festivalen igjen. Det er en mulighet at noen andre tar over og arrangerer, men det er ikke noe som tyder på det akkurat nå, sier selskapets advokat, Egil Hatling til VG Nett.

ANNONCE