Nyhet

Slik gikk Kollen 2012

Allerede i løpet av sitt første leveår har Kollen rukket å bli en av landets desidert største festivaler – GAFFA tok en kjapp prat med markedssjefen om hvordan det har gått.

Kollen var ikke så heldige med været på sin aller første festivaldag, men stemningen på festivalområdet og på scenene var på topp hele veien. Navn som Rihanna, Kiss, Billy Idol, Noel Gallagher og Alison Krauss gjorde alle en god jobb med å holde varmen i publikum de to dagene festivalen pågikk.

Nå som festivalen er over og området er ferdig nedrigget, tok vi en prat med markedssjef Pål Jacobsen om hvordan det har gått med festivalens første år.

Hvordan ser dere selv på gjennomføringen av den første festivalen?


– Vi er veldig godt fornøyd med mange ting i Kollens første år. Infrastruktren fungerte nær perfekt, det var ingen køer på området, og også transporten opp og ned med T-banen gikk helt smertefritt. Vi hadde ganske utfordrende vær på spesielt fredagen, men til tross for det var publikum veldig positive og entusiastiske i regnet og tåken. Og på lørdag fikk heldigvis alle oppleve Norges flotteste arena i all sin prakt. En fantastisk stab og utrolig dyktige frivillige har vært med på å skape en positiv opplevelse for publikum. 

Hvor mange var innom de to dagene?

– Vi hadde 18-19,000 innom på fredag, og 16-17,000 innom på lørdag. Det var litt mindre enn vi forventet, men ekstremvarselet på nedbør i dagene før, gjorde naturlig nok mange bekymret. 


Hvordan har tilbakemeldingen vært?

– Vi har fått svært mange positive kommentarer, og selvfølgelig en del forslag og tips til hvordan vi kan gjøre festivalen enda bedre. Men de aller fleste tilbakemeldingene er at våre besøkende allerede gleder seg til å komme tilbake til Kollen senere år.  

Var dere forberedt på den tykke tåken den første dagen?


– Vi var forberedt på regn, men tåken kom overraskende på oss og alle meteorologer. Det er jo også den eneste dagen det har vært tåke i Kollen i hele vår og sommer, så det var selvfølgelig ikke gøy for oss eller publikum. Men heldigvis lettet tåken litt før Rihanna, slik at alle fikk med seg hennes strålende avslutning på første festivaldag. Om man lager utendørsarrangementer er det dessverre slik at været spiller inn, og vi hadde ikke flaksen på vår side i år. Heldigvis vartet artistene opp med konserter som varmet publikum. 

Fikk dere noe tilbakemelding fra Noel Gallagher etter hans særdeles tåkefulle konsert?

– I motsetning til hva enkelte medier har meldt, så var Noel blid og fornøyd etter konserten - til tross for at det var tett tåke. Som han selv sa: «Nå vet dere hvordan vi har det hver dag i England!» Dessverre tror jeg ikke alle VG-journalistene forsto humoren og ironien på bloggen hans. 


Sånn ut fra det dere tenker umiddelbart etterpå - hva kommer dere til å gjøre annerledes neste år?

– Vi holder fortsatt på med evalueringer, og ser på hvordan vi kan gjøre alt enda bedre, men det er itt for tidlig å komme med noen klare konklusjoner på nøyaktig hva vi kommer til  endre på. Men vi skal ta alle tilbakemeldingene på alvor, og se hvilke forbedringer som er mulig. 

Hvilke datoer Kollen 2013 blir arrangert på er foreløpig ikke klart.


ANNONCE