Nyhet

Kelis til Kollen

Hoppbakkefestivalen fortsetter bookingfesten.

De putter noe rart i drikkevannet til de bookingansvarlige på Kollen, kan det virke som. På mandag annonserte de som kjent The-Dream som nykommer i festivalprogrammet og i går kunne de føye til Katy B på plakaten. All den tid de var tidlig ute med å sikre seg Rihanna, kunne festivalen i dag på eplekjekt vis offentliggjøre at de hadde spikret nok en storhet innenfor R'n'B på programmet.

R'nB-sangerinnen Kelis albumdebuterte i 1999 med «Kaleidoscope». Albumet var et lovende utgangspunkt for vokalisten, og plata inneholdt en rekke mindre hits, blant annet «Caught Out There», som ble en slags hymne for frustrerte jenter i klaustrofobiske forhold. Samme år samarbeidet hun også med Og lignende' Dirty Bastard fra Wu-Tang Clan på hans «Got Your Money».

Hennes virkelig store gjennombrudd kom i 2004 med albumet «Tasty», først og fremst gjennom hits som «Trick» og den Neptunes-produserte «Milkshake».


– Kelis er alltid et fyrverkeri på scenen som viser hvorfor hun i en alder av bare 32 år har vært en foregangskvinne for artister som Janelle Monáe, M.I.A. og Santigold. En perfekt artist for Kollen, mener bookingsjef Pål Jakobsen.

I 2010 slapp hun sitt foreløpig siste album, «Flesh Tone». Albumet ble spilt inn mens hun var gravid og uten platekontrakt, og albumet markerte en overgang fra hennes tidligere R'nB-uttrykk mot et mer stadionvennlig lydbilde som bar preg av dance. På plata samarbeidet hun med produsenter og artister som David Guetta, Benny Benassi, will.i.am og Boys Noize. GAFFAs anmelder Sohail hassan ga plata fire stjerner, og var positiv til hennes overgang fra R'n'B til dance.

– Det «Metropolis»-aktige og futuristiske coveret til Kelis' femte album er meget passende. Hvor Kelis alttid har vært eksperimenterende og nyskapende med sin krysning av mange sjangrer og stilarter, har hun nå – etter fire års pause – slått seg på knyttneve-i-været-elektro og -dance.


ANNONCE