Nyhet

Dubsteppop til Kollen

Kollen kunne i går annonsere The-Dream som nytt navn på programmet. I dag presenterer festivalen et engelsk stjerneskudd.

Er den en gang så aktede sjangeren dubstep på vei til å bli spist opp innenfra grunnet nekrotiske holdninger om at det er greit å krysse uttrykket med pop? Har sjangeren blitt nok et uttrykk for det kapitalistiske grunnprinsippet om at alt kan kjøpes for penger? Kan dubstep overleve dette, og gjenoppstå som en sterkere og mer vital sjanger?

Kollen har muligens sikret seg svaret til alle disse spørsmålene. Fra før har festivalen på Oslos tak booket storheter som Rihanna og Kiss. I går ble The-Dream annonsert som programfersking, og i dag slapp festivalen nyheten om at den engelske sangerinne Katy B også kommer til å opptre i skyggen av unnarennet i sommer.

Katy B slapp i fjor sitt kritikerroste debutalbum «On A Mission», som blant annet inneholdt singlene «Katy B On A Mission» og «Lights On». Artisten – som egentlig heter Kathleen Anne Brien – ble som tenåring sendt til Brit School, hvor hun fikk utforsket forskjellige musikalske uttrykk. Hun ble derimot tidlig sikker på at hun ville jobbe mest mulig elektronisk.


– I Brit Schools studio lagde jeg en garage- og house-orientert demo, og han som produserte denne demoen, var DJ på radiostasjonen Rinse FM (tidligere pirat-radiostasjon som spilte grime, dubstep og drum and bass, red. anm). Han spilte låta for DJ Zinc, som kontaktet meg på MySpace og ba meg levere vokal til ei låt han og Geeneus arbeidet med. Det var vilt! uttalte Katy B til GAFFA Danmarks skribent Michael José Gonzalez.

Nettsteder som Pitchfork og NME trakk frem «On A Mission» som en av fjorårets sterkeste debutalbum. GAFFAs anmelder Signe Bønsvig Wehding, derimot, var ikke like begeistret.

– Klubbscenens dubstep har flyttet inn i mainstreamradioens sendeflater med frøken B, men den har fått hugget av en hæl og påsatt en pop-tå, skrev anmelderen, og ga plata tre stjerner.


Foran sommer-OL i London, er Katy B aktuell sammen med produsenten Mark Ronson, som leverandører av den offisielle Coca Cola-låten til mesterskapet, noe som bør gjøre henne til et enda større navn også rent internasjonalt.

Bookingansvarlig i Kollen, Pål Jakobsen, er glad for å ha booket den engelske artisten, og tar på seg sin rauseste dress i omtalen av henne.

– En så særegen og raskt stigende stjerne som Katy B kan bare sammenlignes med artister som Madonna, Rihanna og Lady Gaga i begynnelsen av deres karrierer, sier bookingsjefen.


ANNONCE