Nyhet

Hør Ungdomskulens nye album

«Secrecy», bandets tredje studioalbum, kan nå streames i sin helhet på nettet.

Kristian Stockhaus (bildet), Frode Kvinge Flatland og Øyvind Solheim i bergensbandet Ungdomskulen albumdebuterte i 2007 med «Cry Baby». «Bisexual» ble sluppet to år senere, og i skrivende stund er bandet aktuelle med sitt tredje studioalbum, som har fått tittelen «Secrecy».

Det hersket lenge usikkerhet når bandets tredjealbum vil bli utgitt, men for drøye to uker siden kunne bandet meddele at plata ville bli utgitt 25. september, altså i går. Albumet gis ut på Young Aspiring Professionals Records, som er plateselskapet til deres medmusikanter og bergensnaboer Datarock. Dermed er de i godt stallselskap sammen med band som eksempelvis Syntax Terrorkester, Kaptein Kaliber, Denga Denga og John Olav Nilsen & Gjengen.

Det har derimot ikke manglet på smakebiter fra det kommende albumet. I slutten av juni spilte bandet på den nyoppstartede Gut Feelings-festivalen i Oslo, og i august slapp de det første bruddstykket fra albumet i form av singelen «Askefast» – som også ble akkompagnert av en herlig absurd og Pompel-og-Pilt-aktig video i sort-hvitt. Singelen ble senere plukket opp og omtalt i rosende ordelag av en rekke amerikanske musikknettsteder, blant dem Spinner.


Det er også Spinner som nå tilbyr Ungdomskulen-fans å streame plata i sin helhet på sine nettsider. «Secrecy» består av åtte spor, som holdes oppe av Kristian Stockhaus' karakteristiske stemme, og bandets schizofrene, gallopperende, hakkende og marerittaktige punkdisco – med en umiskjennelig bismak av Bergen.

Besøk Spinners side og sjekk ut albumet selv.

ANNONCE