Nyhet

Ny sommerfestival lanseres i Oslo

Skilter med variert, men sterkt program og fokus på intime konsertopplevelser.

Gut Feelings, heter festivalen, som i følge arrangørene er inspirert av «magefølelse og Devo». Festivalen er et tredagersarrangement, som arrangeres fra fredag 29. juni. Festivalens åsteder vil primært være Revolver i Møllergata og Parkteatret på Grünerløkka. Begge disse scenene har begrenset med publikumskapasitet, så det er tydelig allerede nå at det åpnes for eksklusive og intime konsertopplevelser.

I følge Kjetil Moen fra bookingselskapet Redyellowcab – som arrangerer festivalen – vil festivalen også benytte seg av alternative konsertsteder. Som eksempelvis en av hovedstadens ærverdige og idylliske kolonihager.

– Folk tror at Bjølsen kolonihage kun er for de som har hytter der, men det er for alle. Dette er en fin anledning til å vise det frem for folk som ikke holder til der, sier Moen. Konsertene i kolonihagen på Bjølsen – som for øvrig feirer sitt hundreårsjubileum i år og som var stedet hvor barne-TV-serien Portveien 2 ble spilt inn – inngår som del i festivalens dagprogram og er gratis.


Festivalen har også sikret seg en temmelig frisk line-up. I tillegg til norske artister som Ungdomskulen og den temmelig ferkse artisten Pandreas (som nylig ble kåret til ukens Urørt på NRK P3), har arrangørene booket en lite perlerad av utenlandske artister.

Fra USA kommer blant annet stjerneskuddet Twin Shadow (bildet), som med sine synthfunderte hyllester til åttitallet er en av foregangsmennene til det hipsterne gjerne liker å kalle chillwave. Disappears fra Chicago tar turen til Revolver. De blander garasjerock, shoegaze og krautrock til en krass og potent powersmoothie. Rosinen i pølsa er nok at de har fått med seg Steve Shelley (kjent fra Sonic Youth) som fast medlem. Dette blir den andre konserten til Shelley i Oslo i juni, da han spiller sammen med Lee Ranaldo på Blå den 13. juni. Britiske Toy høstet lovord fra The Guardian: «Given the desperate state of guitar music in 2012 it's easy – perhaps too easy – to get excited about Brighton's Toy after just two singles.»

Det øvrige programmet består av danske Battlekat, den kanadiske og folkinspirerte Basia Bulat, den tyske sangerinnen Dillon og kanadiske Digits. Flere artister vil også bli lagt til i programmet i tiden fremover. Følg med på festivalens nettside for oppdatert info.


ANNONCE