Nyhet

11 essensielle album du må høre i april

GAFFA.no - alt om musikk.

Denne måneden gleder vi oss blant annet til nye utgivelser fra Kimbra, Dark Times og Janelle Monáe.

Det er første påskedag, det er 1. april, og vi har en helt ny måned foran oss med helt nye musikkutgivelser.

LES OGSÅ: Ny premieredato for Queen-film.


Denne måneden gleder vi oss spesielt mye til følgende 11 utgivelser:

Dark Times: Tell Me What I Need (6. april)

Det er fire år siden Dark Times slapp debutalbumet Give, og denne måneden kommer endelig oppfølgeren til det Spellemann-nominerte albumet fra 2014. Den norske trioen består fortsatt av Ann Kristin Traaen på gitar og vokal, Sebastian Rusten på baryton-gitar og Rikke Fjell Jørgensen på trommer.


LES OGSÅ: Konsekvensene av streaming.

— Plata er nok mer utforskende enn tidligere materiale og et resultat av tett samarbeid mellom oss tre i låtskrivinga og utvikling av låtene. Vi gleder oss til albumet kommer og håper folk liker det, sa bandet i en kommentar til GAFFA da singelen Blazing ble sluppet i november.


LEIF: Scandinavian Melancholy (6. april)

Den Lisboa-baserte bergenseren slo gjennom med Urørt-finale og listing på P3 med bandet Leif & The Future i 2011. Nå er han endelig klar med sitt aller første soloalbum. Platen heter Scandinavian Melancholy og handler om tapte drømmer, intimitet, konservativ kristendom og bi-seksualitet.

— Jeg utforsker temaer som lengsel, konservativ kristen oppvekst, intimitet og bi-seksualitet - i en skandinavisk kontekst. Jeg har hatt en god oppvekst, men mye av min egen melankoli kommer fra følelsen av det tapte, det jeg aldri fikk oppleve. Det er ikke nødvendigvis for sent, men tiden som har gått får du aldri tilbake.

Hinds: I Don't Run (6. april)


Det spanske bandet Hinds har gjort seg bemerket både i hjemlandet og internasjonalt de siste årene. De startet som en duo bestående av Carlotta Cosials og Ana Garcia Perrote i 2011, under navnet Deers, men ble tvunget til å skifte navn etter at et band med samme navn truet med å gå rettens vei for navnetyveri. 


LES OGSÅ: Bowie-statue vandalisert.

Siden den gang har bandet fått to nye medlemmer, Ade Martin og Amber Grimbergen, som gjør at Hinds i dag tar form som en kvartett.

Denne måneden er de endelig klare med oppfølgeren til albumdebuten fra 2016.

Unknown Mortal Orchestra: Sex & Food (6. april)


Det Ruban Nielson-frontede bandet Unknown Mortal Orchestra slipper sitt fjerde album, oppfølgeren til Multi-Love fra 2015, denne måneden.


LES OGSÅ: Nå beklager Eagles Of Death Metal-frontmannen.

Ifølge frontmannen er albumet det hittil mest eklektiske og ekspansive de har laget. Det har dessuten hentet inspirasjon fra og blitt spilt inn mange ulike deler av verden: i Seoul, Hanoi, Reykjavik, Mexico City, Auckland og Portland.


Cardi B: Invasion Of Privacy (6. april)

For drøye to uker siden varslet Cardi B at det skulle komme en langspiller – som følger etter mikstapene Gangsta Bitch Music, Vol. 1 og Vol. 2 fra 2016 og 2017. Den har sittet langt inne, i oktober i fjor sa hun til Rolling Stone at forventningspresset gjorde det vanskeligere å komme opp med nye låter.

Fansen slipper dog å vente lenge på debutalbumet til den norgesaktuelle artisten som sto bak en av fjorårets største hits, Bodak Yellow. Allerede fredag 6. april slippes Invasion Of Privacy.

Death By Unga Bunga: So Far So Good So Cool (6. april)


Det Oslo-baserte bandet Death By Unga Bunga feirer ti år som band, og i den forbindelse slipper de nytt album. Det blir bandets femte i rekken og har fått den passende tittelen So Far So Good So Cool.


Utgivelsen kommer etter et år med mye konsertspilling for bandet, både i Norge og i utlandet. I mars i fjor reiste de på sin første headliner-turné i USA, som tok dem fra New York i øst til California i vest, og i september ble gutta med punk-legendene i Stiff Little Fingers som supportband på deres «40th Anniversary Tour». Det endte til slutt med hele 34 konserter på det amerikanske kontinentet.

I Am K: Humans (20. april)


Etter konserten til I Am K på showcasefestivalen Spot i Danmark i 2016, hyllet britiske Clash Magazine det norske bandet og mente at de kom til å stå bak et av Europas største hit-album de neste årene. En «Europe wide hit record», mente de kom til å komme.

Siden den gang har I Am K imponert flere, og tidligere i år ble det klart at bandet hadde blitt valgt ut som vinner av Vestlandssatsinga 2018.

LES OGSÅ: Vestlandssatsing og spennende festivalsamarbeid.


Nå er de endelig klare med debutalbumet Humans - og til sommeren kan bandets konsertform sjekkes ut på en rekke festivaler her til lands, inkludert Skral Festival, Malakoff, Mablis, Tysnesfest og Festidalen.

A Perfect Circle: Eat The Elephant (20. april)


Fans av Maynard James Keenan venter lenge på nye utgivelser. Og selv om hovedprosjektet Tool nå skal være godt i gang med innspillingen av sitt første album siden 2006, er det gledelig at sideprosjektet A Perfect Circle, som også teller Billy Howerdel (Ashes Divide), James Iha (The Smashing Pumpkins), Matt McJunkins (Eagles Of Death Metal) og Jeff Friedl (Puscifer), er klar med sin første fullengder på 14 år.

...og i sommer spiller bandet attpåtil en sjelden norgeskonsert i Oslo Spektrum. Dobbel glede for fansen her, altså!


Kimbra: Primal Heart (20. april)

I Norge var hun lenge kjent som den kvinnelige stemmen på Gotye sin hit Somebody That I Used To Know. Men Kimbra Lee Johnson fra New Zealand begynte sin karriere allerede da hun var 17 år. Fansen som fikk med seg hennes intime konsert på Parkteatret i fjor høst vet at det kommende albumet inneholder flere godbiter.

LES OGSÅ: Dette er de mest populære afterski-låtene.


Selv beskrev hun Primal Heart på følgende vis i et intervju med GAFFA:

— Det nye albumet er nok det mest direkte og personlige arbeidet jeg har gjort, tror jeg. Jeg vil snakke til folk på en annerledes måte; snakke ansikt til ansikt og kommunisere noe like sjelfullt, men med mindre som skjer i musikken rundt.


Twin Shadow: Caer (27. april)

George Lewis Jr. fikk sitt gjennombrudd med det andre albumet han ga ut under Twin Shadow-navnet i 2012. Med sin sammenblanding av 90-tallets r&b, 80-tallets new wave og sofistikerte produksjoner var det ikke rart at navnet hans havnet på manges lepper.

Denne måneden følger han opp 2015-albumet Eclipse med sitt fjerde album i rekken.

Janelle Monáe: Dirty Computer (27. april)


Den kritikerroste artisten Janelle Monáe har de siste årene vært mer aktiv som skuespiller, med roller i filmer som «Moonlight» og «Hidden Figures», enn som plateartist. Fem år etter sin forrige albumutgivelse, 2013s The Electric Lady, slipper hun endelig Dirty Computer denne måneden.


Om ikke den dansbare førstesingelen Make Me Feel har satt forventningene skyhøyt hos fansen, vet vi ikke hva som kan gjøre det. «The Electric Lady» er definitivt tilbake!

Er det noen vi har glemt? Skriv gjerne hvilke album du gleder deg til denne måneden i kommentarfeltet eller på GAFFAs Facebook-side.


ANNONCE