Nyhet

120 Days teller ned

På bildet har de fire guttene nettopp startet 120 Days - etter lørdag 8. september er det slutt. For alltid?

Den 8. september setter 120 Days punktum for bandet, over ti år etter at de startet som The Beautiful People i hjembyen Kristiansund. Via et par EP-er, og en kort periode som Sex Beat, havnet de på navnet 120 Days, debutplate og konserter rundt om på hele jordkloden. I fjor, fem år etter debuten, kom oppfølgeren. Nå er det slutt.

GAFFA tok en prat med vokalist Ådne Meisfjord for å takke for følget, og for å grave litt selvfølgelig.

Det er vel ikke helt uten grunn at man legger ned et prosjekt som dette?


– Den enkle forklaringen på dette er at det har gått over ti år, og en så lang periode dekker over en tredjedel av livene våre. Det er på ingen måte noe uvennskap i bandet, men stemningen har vel blitt enda bedre etter at vi bestemte oss for å legge ned bandet, forklarer Meisfjord, og man hører på stemmen at dette var det riktige valget for bandet.

– 120 Days har alltid vært basert på rå vilje, og et ekstremt behov for å uttrykke noe. Når vi spør oss selv om vi skal lage ny skive, så har vi vel egentlig svart oss selv med en gang. Hvis vi trenger å spørre, så er det ikke noe vits. Jeg føler at vi er et ganske bra band nå, og selv om vi kanskje ikke gir oss på topp, så gir vi oss mens det er gøy. Jeg er glad for at vi ikke ventet til folk mente det var på tide.

Det ligger an til en aften utenom det vanlige med 120 Days når de inntar scenen sammen for siste gang. Men fortsatt er det litt usikkert hva som faktisk kommer til å skje.


– Den siste kvelden blir nok en følelsesladet kveld, det er jo tross alt den siste konserten. Vi har en god del interessante produksjonsplaner, men vi må holde kortene litt tett inntil brystet her. Jeg kan si at det blir heftig i alle fall.

Meisfjord er heller ikke bekymret for at noen av medlemmene kommer til å få fritidsproblemer i tiden etter 120 Days.

– Etter over ti år med denne ene tingen, så gleder jeg meg til å gjøre mye forskjellig. Jeg fortsetter med Emil Nikolaisen i Serena Maneesh så lenge jeg er ønsket der, og jeg har startet en techno-duo med Kristian Rangnes, tidligere vokalist i Monomen, og jeg skal produsere litt for andre. Jeg vil bare se hva som kommer, jeg har mange idéer og planer, det er mest et spørsmål om hva jeg får tid til.


De resterende medlemmene gir seg på ingen måte med musikk de heller. Keyboardist Kjetil Ovesen og perkusjonist Arne Kvalvik fortsetter med Bygdin, og bassist Jonas Dahl spiller fortsatt med Masselys.

Den aller siste konserten med 120 Days går altså ned på Rockefeller i Oslo lørdag 8. september. Harrys Gym og Bloksberg er huket inn som oppvarming, og Beglomeg bidrar med DJ-sett. Billetter er i salg nå via Billettservice. Det er også mulig å vinne billetter til kvelden gjennom GAFFA.

ANNONCE