Nyhet

Turné og albumslipp fra Bloc Party

Albumet kommer i august.

I sommer drar britene i Bloc Party ut på USA- og Europa-turné. Nå har også datoen for slippet av deres nye album dukket opp i informasjonsstrømmen. Deres fjerde studioalbum, passende nok titulert «Four», slippes den 22. august.

«Four» er innspilt i New York og produsert av Alex Newport, som tidligere har arbeidet med band som Death Cab For Cutie, The Mars Volta og At The Drive-In. Albumet blir Bloc Partys første siden «Intimacy» fra 2008.

Bandet, som først kalte seg Angel Range og Diet & Union før de landet på navnet Bloc Party i september 2003, ga ut sitt debutalbum «Silent Alarm» i 2005. Albumet ble nominert til Mercury Music Prize. I 2007 kom oppfølgeren «A Weekend In The City», som tok for seg temaer som hverdagslivet i storbyen, om narkotika, sex, rasisme og terrorhandlingene i London i 2005. Albumet ble godt mottatt av kritikere og fans verden over, og har i skrivende stund solgt over en million eksemplarer.


I tiden etter slippet av «Intimacy» har bandet hatt pause. Noen fikk barn, andre bygde studio i kjelleren, mens frontmann Kele Okereke flyttet til New York for å skrive en roman og skrive musikk. Ryktene gikk også om at Okereke hadde forlatt bandet for godt, men på bloggen sin, skriver Okereke at han ville ta en pause fra musikken etter utgivelsen av sitt første soloalbum, «The Boxer». Albumet kom i 2010.

– Jeg var sliten og lei, og ville ta meg et år uten musikk i en annen del av verden. Jeg hadde fire album med meg. Deftones' «White Pony», Led Zeppelins fjerde album, Nicki Minajs mixtape «Beam me up, Scotty» og Al Greens «Greatest Hits». Det var det, skriver Okereke. 2011 viste seg derimot å tenne gnisten hos Okereke nok en gang.

– 2011 var en av de mest dramatiske årene jeg har opplevd, i alle fall når man snakker om global historie. Det ble vanskelig å stenge verden ute når det virket som om historien måtte skrives på nytt hver eneste dag. Jeg gjorde som jeg alltid gjør når jeg prøver å få grep om verden: Jeg skriver. Det ble etter hvert klart at Bloc Party måtte finne sammen igjen. Jeg savnet vennene mine.  


Den siste gangen Bloc Party stod på en scene sammen, var for to år siden. Denne turnéen vil dermed være første mulighet til å få hørt bandets nye låtmateriale live. Nordmenn må derimot vente lenge: Bandet besøker ikke Oslo og Rockefeller før 20. november.

Under kan du sjekke ut albumtraileren til «Four»:


ANNONCE