Nyhet

Bloc Party avlyser brudd igjen

Det var visst ikke et endelig farvel fra britene denne gangen heller.

De engelske indierockerne i Bloc Party tok en pause på ubestemt tid etter tredjealbumet Intimacy i 2009, og hver av medlemmene kastet seg uti egne prosjekter. Vokalist Kele Okerere prøvde seg på en electronica-solokarierre, mens Russell Lissack blant annet lånte bort sine gitarferdigheter til nordirske Ash. I fjor sommer fant de likevel, stikk i strid med manges forventninger, sammen igjen for å utgi fjerdeskiva Four. Men et knapt år med turnéliv senere så de igjen ut til å gi seg - denne gangen virkelig for godt.

I juni i år kunngjorde nemlig Lissack en «lengre pause» for Bloc Party, og litt senere skrev bandet ordene «Bloc Party is dead. Bye bye!» i gjesteboka til festivalen Rock-A-Field.

Nå sier imidlertid Okerere til tyske Musikexpress at dette aldri var ment som noen kunngjøring av en endelig oppløsning av bandet, og at «mye er blitt overdrevet». Han forklarer bandets negative tone i sommer med at de var i slutten av en turné som hadde vart i halvannet år, og rett og slett trengte mer tid til familie og venner.


Ofte fremstilles Okerere, Lissack, bassist Gordon Moakes og trommis Matt Tong som en gjeng som aldri klarer å være lenge i hverandres nærvær før de blir kraftig lei av hverandre og trenger avstand. Okerere avkrefter til Musikexpress at tonen er så dårlig mellom dem, og skylder heller på det slitsomme musikerlivet:

– Du kan ikke bare fortsette i all evighet å gå fra studio til turné til studio. Da blir du gal. Etter ti år vet vi hvordan dette funker, så vi vil bare planlegge livene våre bedre. Vi har tatt oss pauser før. Ingen trenger å bekymre seg.

De fire London-guttenes fjerdeskive og første album på fire år, Four, ble anmeldt av GAFFAs Isabella Greffel, som ga en meget passende firer. Hun kalte det en «schizofren sjangersjonglering» som funker «stort sett bra». Les hele anmeldelsen her 


Bloc Party slapp også EPen The Nextwave Sessions i august. Se video for låta Ratchet:

ANNONCE