Nyhet

Etterlengtede album lagt ut for streaming

Både Bloc Party og Ariel Pink's Haunted Graffiti slipper sine album førstkommende mandag, men albumene kan streames allerede nå. Sjekk dem ut her!

Streaming er fremtiden, fortelles det i alle kriker og kroker av Internett. Mens vinylen fortsatt vinner tilbake terreng, legger stadig flere band og artister ut sine kommende album for streaming i tiden før det fysiske slippet av platen. Kanskje for å imøtegå forventningene, men kanskje også for å sikre seg omtaler og kritikker når den store slippdagen en gang kommer.

I dag er det britiske Bloc Party og amerikanske Ariel Pink's Haunted Graffiti som har lagt ut sine kommende album for gjennomlytting for hvermannsen.

Bloc Partys fjerde album er passende nok titulert «Four», og er den etterlengtede oppfølgeren til «Intimacy», som ble sluppet i 2008. I tiden etter 2008 ble det stille fra Kele Okereke og resten av gutta i bandet, som reiste ut i verden, lagde soloplate, fikk barn og bygde studio i kjelleren for å få den kunstneriske pausen til å gå. I dag la bandet ut hele «Four» til gjennomstrømning på sin hjemmeside, som man kan besøke ved å klikke her.


Ariel Pink's Haunted Graffiti (bildet) slapp det svært gode albumet «Before Today» rett før sommeren i 2010, og dermed ble plata det perfekte akkompagnementet til svette og smått berusede sommerkvelder. Da frontmann og eksentriker Ariel Pink skulle karakterisere sin nye plate – titulert «Mature Themes» – lovte han noe annerledes enn «Before Today».

– Man finner definitivt ingen forbindelser til lo-fi-bakgrunnen min på den nye plata. Det er en mangfoldig plate, men den er også så ulik noe annet jeg har lagd tidligere. På mange måter er det låter jeg ønsket å lage i perioden da «Before Today» ble spilt inn, men som jeg ikke fikk anledning til da, grunnet press og andre faktorer. Nå har vi hatt tid til å slippe oss løs og prøve nye ting. Men rent stilistisk blir det ingen stor omveltninger. Jeg kommer ikke til å lage ei dubstep-skive, forsikret vokalisten, da han ble intervjuet av Spin Magazine.

Nå ligger hele albumet ute til lytting på hjemmesiden til NPR, National Public Radio. Sjekk den ut, klikk her.


ANNONCE