Nyhet

Nytt fra Bloc Party

Singelen «Day Four» er andre låt ut fra deres kommende album, som slippes i august.

Fire år etter at «Intimacy» kom, er det snart duket for slipp av Bloc Partys fjerde album – passende nok titulert «Four». På albumet har bandet jobbet med produsenten Alex Newport og spilt inn i New York. Plata slippes mandag 20. august, altså om knappe tre uker, men innen den tid, kan man lytte til låten «Day Four», som er andel singel fra plata, etetr at de tidligere i år slapp singelen «Octopus» med dertil hørende video.

Etter at «Intimacy» ble sluppet, tok bandet en pause. Noen fikk barn, andre bygde et studio i kjelleren, mens frontmann Kele Okereke (bildet) reiste til New York med en begrenset platesamling i bagen, og med aspirasjoner om å skrive en roman.

– Jeg var sliten og lei, og ville ta meg et år uten musikk i en annen del av verden. Jeg hadde fire album med meg. Deftones' «White Pony», Led Zeppelins fjerde album, Nicki Minajs mixtape «Beam me up, Scotty» og Al Greens «Greatest Hits». Det var det, skrev Okereke på hjemmesiden sin. Om det ble en bok ut av engelskmannens New York-opphold vites ikke, men hans første soloalbum, titulert «The Boxer», kom i 2010.


Bandet skal fra begynnelsen av august legge ut på en mindre Nord-Amerika- og Europaturné. Engelskmennene tar turen innom Oslo, også. Tirsdag 20. november står kvartetten på scenen på Rockefeller.

Hør «Day Four» under:

Day Four by blocparty


ANNONCE