Nyhet

Han har laget tiårets 16. beste sang

Øya-headlinere får hipsterkudos i banal kåring.

Pitchfork har satt sammen en noe vel ambisiøs liste over tiårets 200 beste låter så langt, og Skandinavia er godt representert blant de sedvanlige hipsternavnene.

Øverst troner sangen Oblivion fra britiske Grimes, som her til lands er mest kjent for en heller skuffende opptreden på Øyafestivalen i fjor. Round and Round av Ariel Pink's Haunted Grafitti er nummer to (mest sannsynlig på grunn av coveret), mens Kanye tar tredjeplassen med Runaway (nei, vi vet heller ikke hvorfor).

Blant et flertall av urbane artister gir nettstedet hederlig omtale til Robyn, som får sjetteplassen for Dancing On My Own (ok, den er fortjent), mens vår egen Todd Terje (bildet - nokså gammelt vel og merke) er nummer 16 med Inspector Norse.


Du kan lese hele listen – som helt totalt garantert er fullstendig objektiv – her

NB: En tidligere versjon av denne saken tilsa at det var en liste over tiårets beste sanger. Så fant vi frem en ordbok og fant ut av 'decade' ikke betyr tiår, at Island ikke er i Skandinavia og at jorden ikke er flat. GAFFA anbefaler alle lærere om å ende streiken for å øke engelsk- og geografikunnskapene i norske musikkredaksjoner.

NB 2: Vi ble gjort oppmerksom på at decade faktisk betyr tiår, så alle lesere bes ignorere forrige notabene. Vi legger nå saken relativt død, hvertfall frem til neste halvtiårsliste. 


ANNONCE