Nyhet

The Shins spiller inn liveplate

Jack White og Third Man Records pusser opp lokalene og inviterer The Shins, The Kills og «norske» Seasick Steve til å spille inn liveplater.

Tidligere White Stripes-frontmann, eks-møbeltapetserer og nå soloartist og plateselskapsmogul Jack White har etter sigende i de siste månedene drevet med omfattende oppussing av Third Man Records' lokaler i Nashville i Tennessee. Third Man Records er selskapet som er kjent for sine strenge fargekoder i gult, sort og hvitt, innovative og stereoanleggsutfordrende vinylutgivelser og for å ha utgitt artister som The Raconteurs, The Dead Weather, First Aid Kit, Dungen, JEFF The Brotherhood og The Smoke Fairies. Plateselskapet har også utgitt utgivelser av folk som talkshow-vert Conan O'Brien, den populærvitenskapelige kosmologen Carl Sagan, samt Insane Clown Posse, for å bare nevne noen artister i plateselskapets nokså stjernestinkende stall.

I tillegg til plateselskapets kontorer inneholder også lokalene et studio og en livescene, og for å feire at oppussingen er ferdig og var vellykket, har Jack White invitert inn en håndfull band og artister til å spille på plateselskapets egne livescene.

Blant artistene White har invitert, finner man navn som The Shins, The Kills og Seasick Steve, som spiller sine konserter henholdsvis 6., 10. og 26. oktober. Disse tre konsertene vil bli tatt opp, og skal etter planen gjøres liveplater av.


Seasick Steve – hvis egentlige navn er Steven Wold – har i en del år bodd i Norge, da han har vært gift med en norsk kvinne i tretti år. Wold er kjent for sin rå og upolerte blues, som han fremfører på utstyr som av mange vil bli kalt ubrukelig, utvilsomt preget av Wolds erfaringer som hjemløs landstryker i USA på 1970-tallet. Wold ga ut sitt første album, «Cheap» i 2004, og oppfølgeralbumet, «Dog House Music» (2006), solgte til gull i Storbritannia. Hans første album på Third Man Records, «You Can't Teach An Old Dog New Tricks» var hans femte album, og dette albumet solgte også til gull i Storbritannia.

The Shins var sist aktuelle da de slapp albumet «Port of Morrow» i mars i år. GAFFAs anmelder Kjetil Sandlund var svært begeistret for utgivelsen, og fikk etter hvert problemer med å skille musikk fra følelser.

– Det finnes band som er så mye mer enn et band. Det finnes band som knytter oss sammen, og for indiekids er The Shins et sånt band. Ethvert musikkmiljø har sine band som fungerer på den måten. For noen betyr de også mye mer, de har blitt opphevet på et nivå hvor det ikke lengre er mulig å skille musikk og følelser fra hverandre. Kanskje fordi så mye minner er knyttet opp mot musikken, skrev Sandlund, og fortsatte:


– Vel, hvordan skal man egentlig bedømme noe sånt? Det er jo den åpenbare og alltid smått frustrerende femmeren, men spør meg igjen til høsten når jeg har fått en sommer til å knytte den opp mot mennesker, opplevelser, følelser og minner, skrev Sandlund og ga plata fem stjerner.

The Kills – hvis vokalist Alison Mosshart er med i The Dead Weather – slapp albumet «Blood Pressures» i fjor. «Kjærkommen nytenkning», kalte GAFFAs anmelder Lars Löbner Jeppesen albumet.

– Ønsker man Mosshart i rollen som vampete femme fatale, er dette stadig representert, for eksempel i den sløvt huggende «DNA» og ikke minst i den uhyggelig fengende «Nail In My Coffin», som på samme måte som «Heart Is A Beating Drum» implementerer en supplerende ping-pong-beat som låter som en heftig bordtennisduell. Kort fortalt er «Blood Pressures» simpelthen bare medrivende og burde derfor ble en av de albumene vi husker 2011 for, skrev Jeppesen og ga den fem stjerner.


Det er i skrivende stund ikke klart når disse livealbumene slippes.

ANNONCE