Nyhet

Hove henter tilbake gamle helter

Festivalen satser tungt neste år med Slipknot-sideprosjektet Stone Sour og walisiske Bullet For My Valentine.

Sørlandsfestivalen Hove slapp i dag fire nye artistnavn for neste års festival. Blant dem finner vi Stone Sour (bildet), sideprosjektet til Slipknot-medlemmene Corey Taylor og Jim Root, og det unge og lovende walisiske metalcorebandet Bullet For My Valentine.

Stone Sour ga for en måneds tid siden ut første del av det todelte albumet «House of Gold & Bones», to tiår etter at de startet opp i 1992, samme år som Bruce Springsteen bød på dobbelutgivelsen «Human Touch» og «Lucky Town». Til tross for de betydelige distansene mellom Springsteens hjemlige trakter i New Jersey og Stone Sours arnested i Des Moines i Iowa og alle årene som har gått har bandet mer eller mindre alle sine bein velplassert i nittitalls amerikana.

GAFFAs Keld Rud mente «House of Gold & Bones» holdt til tre av seks stjerner og grep sjansen til å namedroppe Mötley Crüe:


– Som forgjengeren balanserer «House Of Gold And Bones Part 1» mellom vellykkede metal- og radiorock-øyeblikk og uinspirerende og til tider klønete innfall. Albumåpneren «Gone Sovereign» drar i gang med et av de stotrende riffene jeg har måttet høre helt siden Mötley Crüe-debuten. Resten av låten retter en smule opp i inntrykket. De etterfølgende «Absolute Zero» og «A Rumor Of Skin» hører med deres iørefallende refrenger og Corey Taylors overbevisende vokal til blant albumets beste. Dog har førstnevnte en enerverende «hey hey»-vokal som overkjører låtens hovedriff. Balladene er en anelse svulstige, temmelig forutsigbare og fort glemt. Omvendt er det med den aggressive «RU486» og episke «Influence Of A Drowsy God» to friskte pust på et album som i for høy grad bekrefter den klassiske rockens slitne sjangerkonvensjoner heller enn å gjøre noe nytt og inspirerende med dem, skrev Rud.

På «House of Gold & Bones» har de for øvrig med seg bassisten Rachel Bolan, kjent fra åttitalls-powerballadeheltene Skid Row. Før Skid Row-fansen galopperer til billettlukene kan vi melde at han ikke en del av live-lineupen.

Dagens andre store navn er Bullet For My Valentine fra den lille walisiske byen Bridgend, kanskje den største walisiske musikkeksporten siden Scritti Politti og Goldie Lookin' Chain. De kommer med nytt album i 2013, «Temper Temper», og har allerede sluppet tittelsporet som første singel. Bandet henter sin inspirasjon fra de store åttitalls-metallbandene, deriblant Slayer, Iron Maiden og Metallica, og opererer i et grenseland mellom metalcore, thrashmetall og klassisk heavy metal. Vokalist og gitarist Matt Tuck melder, til tross for inspirasjonskildene fra det glitterstenkte hårprodukttiåret, at bandet er mer interessert i musikk enn hensyn til hårmanker. Vi får ta det som et godt tegn!


Bullet For My Valentine har vært i Norge og på Hovefestivalen før, i 2008. Den gang delte de plakaten med Corey Taylor og Jim Root som opptrådte med sitt hovedband Slipknot.

I tillegg til de ovennevnte kommer to engelske band, Enter Shikari fra Hertfordshire og Asking Alexandria fra York. Enter Shikari blander ifølge presseskrivet sin post-hardcore med «metalcore og alternativ metal, med elementer av dubstep, trance og drum'n'bass». De skal ha rykte på seg for å være et forrykende liveband og nådde en fjerdeplass på hjemlandets hitlister med albumet «A Flash Flood of Colour» som kom ut i januar i år.

Metalcorebandet Asking Alexandria har hatt suksess både i USA og i hjemlandet, og kan blant annet vise til en niendeplass på den amerikanske Billboard-hitlisten med sitt foreløpig siste album «Reckless & Relentless» fra 2011. Her til lands kan de vise til en egen Facebook-gruppe som appellerer til å booke bandet til Norge. Vi regner med at jubelen ljomer på gutte- og jenterommene til Facebook-gruppens fjorten medlemmer når bandet nå er sikret til Hovefestivalen. De slipper for øvrig et nytt album tidlig i 2013.


Om du skulle frykte for tålmodigheten kan vi skyte inn at Stone Sour spiller kommer til Oslo allerede 18. desember og spiller på Rockefeller.

ANNONCE