Nyhet

Hør Stone Sours nye album

Slipknot-vokalisten Corey Taylors sideprosjekt slipper albumet «House of Gold & Bones – Part 1» på fredag, men GAFFA kan tilby eksklusiv sniklytt på det kommende albumet allerede nå.

Iowa-bandet Stone Sour ble dannet i 1992 av Corey Taylor, som tre år senere skulle danne bandet metallbandet Slipknot. De to bandene eksisterte side om side helt til 1997, da Taylor hans bandkamerater i Stone Sour – som da også talte Slipknot-gitarist Jim Root – bestemte seg for å legge inn årene og fokusere fullt og helt på sine maskerte karrierer.

Bandet ble gjendannet fem år senere, og slapp sitt selvtitulerte debutalbum samme år. Siden har bandet gitt ut ytterligere to album, og bandet er i skrivende stund aktuelle med sitt fjerde studioalbum, som har fått navnet «House of Gold & Bones – Part 1». Albumet er – som navnet kanskje røper – første del av en større helhet, og bandet har planlagt å gi ut «House of Gold & Bones – Part 2» allerede til neste år.

Stone Sours forrige album het «Audio Secrecy», og ble gitt ut i september 2010. GAFFAs Keld Rud mente at utgivelsen var nokså ujevn sammenlignet med deres forrige utgivelse, men at Stone Sour i seg selv var det mest suksessfulle sideprosjektet til Slipknot-medlemmene.


– Denne gang er det langt fra like så vellykket, selv om Stone Sour anvender samme oppskrift, bestående av up-tempo-låter som blander store rockerefreng og formidable riff, samt et pent knippe ballader. Materialet er for det første langt fra like godt – i hver låt blir der gjort et stort nummer ut av refrengene, men melodiene er generelt for ordinære. For det andre virker flere av låtene underlig tannløse. I låtene som kombinerer de harde riffene med de mer melodiske taktene, virker kontrasten til tider komisk. «Audio Secrecy» er ikke et dårlig album, men det er et stort skritt tilbake fra dens forgjenger, skrev Rud, og ga plata tre stjerner.

Foran utgivelsen av «House of Gold & Bones – Part 1» opplevde bandet at bassist Shawn Economaki trådde ut av rekkene, til fordel for Rachel Bolan, som er mest kjent for sin rolle i det heavy metal-bandet Skid Row.

Lytt til hele «House of Gold & Bones – Part 1» under:


ANNONCE