Konsertanmeldelse

Får som fortjent

Bullet For My Valentine

Tons of Rock

Etter en lang vei oppover fortjener Bullet For My Valentine å stå der de står i dag.

Bullet For My Valentine eksploderte ut i rockescenen på tidlig 2000-tall, men var lenge ansett som for «emo» for mainstream heavy-fans. Etter mange år som yndling i post hardcore-miljøet fortjener de virkelig sin plass på Tons of Rocks hovedscene.

Står sterkt på egne bein

Lettere flåsete er det kanskje at de velger å introdusere seg selv med Carl Orffs Carmina Burana, men de gjør greit opp for det når trommis Jason Bowld kommer på banen og spiller bandet inn med trommeintroen fra «Your Betrayal».

Vokalist Matthew Tuck benytter et utvidet trommebrekk i «Waking The Demon» til å introdusere seg for publikum. Han takker fansen for at de har dukket opp relativt tidlig, og lover at han skal hjelpe dem å våkne, på det som ser ut til å bli årets varmeste dag – så langt.

Varmen til tross virker festivalgåerne å være godt fornøyde med Bullets pågang, og det mangler ikke på driv hverken på eller foran scenen!

Foto: Willy Larsen
Foto: Willy Larsen

Høydepunkter fra et solid bibliotek

Bullet For My Valentine fikk på mange måter karrieren sin kickstartet av å bli plukket opp som supportband for legender som Iron Maiden og Metallica. Den dag i dag har de dog en tungtveiende diskografi å se tilbake på, og de klarer helt fint å fylle festivalsettet med kjente hits som du ikke trenger å være blodfan for å ha hørt før.

På musikkfronten er Bullet beinsolide. Særlig Jamie Mathias gjør en imponerende figur som bassist og andrevokalist. Han er nok ikke verdens dyktigste screamer, men han drar på såpass hardt at han gjør opp for det. Såpass at resten av bandet gjerne kunne gjort mer ut av seg for å matche entusiasmen. Særlig i de renere vokalpartiene kunne Tuck gjort en bedre innsats.

Når det er sagt har han god driv når han setter i gang refrenget på deres desidert største hit «Tears Don’t Fall», og Tons of Rock fansen går et kort øyeblikk av skaftet. Bullet For My Valentine gjør en sterk opptreden på åpningsdagen av Norges største festivalscene, og de har helt klart fortjent å stå der.

ANNONCE