Nyhet

Honningbarna varmer opp for LA-punkere

Når The Bronx kommer til Skandinavia i desember, er det med sørlandspunkerne Honningbarna som oppvarmere.

The Bronx (bildet) er for tiden i gang med en voksen europaturné. Når de så – etter å ha spilt i blant annet Storbritannia, Tyskland og Nederland – tar turen nordover mot våre breddegrader, er det med sørlandspunkerne i Honningbarna stuet inn i turnébussen.

Honningbarna er for tiden aktuelle med singelen «Offerdans», som blir å finne på sørlendingenes kommende album – som ventes å komme ut i mars – som er spilt inn sammen med den svenske produsenten og hardcore-gitaristen Pelle Gunnerfeldt, kjent for sitt samarbeid med blant andre Mando Diao, Moneybrother og The Hives. Bandets frontmann, Edvard Valberg, gleder seg til å turnere sammen med amerikanerne.

– Det føles konstruktivt å være underdog. Det lar deg være på offensiven, med lite å tape, men mye å vinne. Slik det alltid bør føles når man spiller konsert, sier Valberg i et presseskriv.

LA-bandets tredje og foreløpig siste album under navnet The Bronx var for tredje gang selvtitulert, og ble utgitt for ganske nøyaktig fire år siden. Albumet ble anmeldt av GAFFAs Erik Barkman, som mente at bandet både hadde blodige knoker og dårlig ånde på albumet.

– Ved første gjennomlytting gjør The Bronx et uforsonlig uttrykk. Los Angeles-bandet skrur det til elleve, med kvernende gitarer og pumpende trommer på sitt tredje album. Stilen er like deler post-hardcore og garasjerock – eller kanskje til og med modernisert Black Flag – og lydbildet er skåret helt inn til beinmargen. Med tiden blir det tydelig at det bak Matt Caughtrans skrikende vokal og bandets massive lydmur skjuler seg noen forbasket fengende rockelåter, skrev Barkman, og ga albumet fire stjerner.

Selv om LA-bandet ikke har gitt ut plate under navnet The Bronx på fire år, betyr ikke det at de ikke har gjort noe som helst i mellomtiden. De overrasket nok noen og enhver da de i 2009 tok innover seg den rike meksikanske arven i hjembyen, og slapp album under navnet Mariachi El Bronx hvor de – helt riktig – spilte bredbremmet mariachi-musikk, med liflige gitarer og muntert trompetspill. Siden har de sluppet nok et album med meksikanskinspirert musikk, som kom i september i fjor.

Nå er det derimot tilbake under sitt gamle bandnavn, og i den anledning besøker de altså Skandinavia, og tar turen innom følgende steder:

11. desember: Vega, København.
12. desember: Pustervik, Göteborg.
13. desember: KB, Malmö.
14. desember: Debaser Medis, Stockholm.
15. desember: Backstage, Linköping.
16. desember: Rockefeller, Oslo.

ANNONCE