Nyhet

Volum-programmet er spikret

Elverumsfestivalen kompletterer årets program med blant annet postrock, elektronika og thrashmetall.

Festivalen dypt inne i hedmarksskogene tar sikte på å forene både musikk, litteratur, kunst, film og scenekunst. Ganske ambisiøse greier, altså, men festivalen har blitt arrangert seks ganger siden 2003, og fra 2009 har festivalen vært et årlig arrangement i skogene utenfor Elverum.

I dag kunne festivalen presentere de siste artistene på årets program.

Åpningskonserten dette året vil være et samarbeidsprosjekt mellom Tynset-komponisten Eiliv Fossbakken – som lager musikk under kunstnernavnet Valverde – og Ungdomssymfonikerne. Festivalen har de siste årene initiert til samarbeid mellom unge symfonikere og fremadstormende band, og i fjor var det Team Me! som innledet festivalens konsertprogram.


I tillegg til Valverde, har festivalen sikret seg et knippe gode navn. Elektropopartisten Sandra Kolstad kommer, det samme gjør Lillebo Spellemannslag, Lille Lillebo, Signe Rustad, thrashmetallbandet Wyruz, Museum of Everything og Captain Radio.

Postrockbandet The Samuel Jackson Five (bildet) kommer også. Bandet fikk gode kritikker for sitt fjerde og foreløpig siste og selvtitulerte album, som kom i slutten av mars i år. GAFFAs anmelder Øyvind Rones hadde følgende å si om utgivelsen:

– The Samuel Jackson Five er faktisk noe så sjeldent som et postrock-band som ikke er redd for å være hypermelodiøse, og det har ført dem til en viss angrepsposisjon musikalsk sett. På dette albumet har de uansett revet ned veggene i båsen de satt i, og det kreves mindre enn noen gang å elske dette bandet, skrev Rones, og belønnet utgivelsen med fem stjerner.


Volumfestivalen arrangeres 20. - 24. juni.

ANNONCE