Nyhet

Nytt album fra Ariel Pink’s Haunted Graffiti i august

Pink: – Det nye albumet blir ikke likt noe annet jeg har lagd.

Ariel Pink og Haunted Graffiti er i studio for å spille inn oppfølgeren til 2010-sommerens fin-grelle og sexysvette lo-fi-mesterverk, «Before Today». Til Spin Magazine, sier Pink at det nye albumet blir annerledes enn «Before Today».

– Man finner definitivt ingen forbindelser til lo-fi-bakgrunnen min på den nye plata. Det er en mangfoldig plate, men den er også så ulik noe annet jeg har lagd tidligere. På mange måter er det låter jeg ønsket å lage i perioden da «Before Today» ble spilt inn, men som jeg ikke fikk anledning til da, grunnet press og andre faktorer. Nå har vi hatt tid til å slippe oss løs og prøve nye ting. Men rent stilistisk blir det ingen stor omveltninger. Jeg kommer ikke til å lage ei dubstep-skive, forsikrer vokalisten.

Pink fikk også frihet i studio til å bygge rundt sin særegne låtskriverstil, noe som blant annet innbefatter å spille inn trommene ved bruk av vokal, en slags beatboxing. Produsent og tidligere medlem av Pinks band, Cole M. Greif-Neill, utarbeidet en metode for å kunne duplisere Pinks vokaltromming.


– Siden jeg utarbeider en del låter i hodet, kan det være en utfordring å få en trommeslager til å oversette de ideene. Vokaltrommingen min ble en guide for Cole, sånn at han kunne tilpasse trommesporet med mine «munntrommer». Jeg spiler jo egentlig trommer på hele plata, bare ikke med hendene, forteller Pink. Gjennom ny og tilgjengelig teknologi, fikk han også muligheten til å formidle ideene sine på en bedre måte.

– Da jeg kjøpte min første Android-mobil, forandret det livet mitt. Da kunne jeg bare synge melodier rett inn på den, i stedet for å gå rundt og nynne uavbrutt og memorere melodier hele tiden. Det er en luksus jeg ikke hadde tidligere, sier artisten.

Det nye albumet har foreløpig ikke fått noe navn. I følge Ariel Pink, er det ikke noe han bruker tid på å tenke ut.


– Albumet vil forhåpentligvis bli døpt i siste mulige øyeblikk.

ANNONCE