Nyhet

Ny singel fra Baroness

Metallbandet turnerer Europa i sommer og slipper nytt album i juli. Hør den nye singelen her!

Sørstatsmetallbandet Baroness fra Savannah, Georgia, slipper sitt tredje album, «Yellow & Green» 17. juli. Før den tid får man muligheten til å høre bandets første singel fra den kommende skiva, titulert «Take My Bones Away».

Som coveret røper, er det bandets vokalist og gitarist, John Dyer Baizley, som har designet omslaget også denne gangen. Baizleys versjon av klassiske jugendstilmotiver á la den tsjekkiske kunstneren Alphons Mucha (1860-1939) har vist seg å fenge godt hos både amerikanske og hjemlige metallband, som nok har sett seg lei på grell coverkunst – noe det finnes mye av der ute. Baizley har laget omslagene til band som Kylesa («Static Tensions» fra 2009), Flight of The Conchords («I told you I was freaky» fra 2009) og Kvelertaks selvtitulerte debutalbum fra 2010. Litt av en multikunstner!

Bandet er i skrivende stund midt oppe i en USA-turné sammen med polske Decapitated og svenske Meshuggah. I sommer legger bandet ut på en omfattende europaturné, noe som innbefatter spilling både i Helsinki, Göteborg, Stockholm, på Roskilde og sist, men ikke minst – i Oslo under Øyafestivalen.


«Yellow & Green» er et dobbeltalbum, noe som åpner for spenstige vinylutgaver. På bandets hjemmeside røpes det at det etter hvert vil bli tilgjengelig utgaver i sort, gul/grønt, mørkegrønt og oransje.

 


ANNONCE