Nyhet

11 essensielle album du må høre i desember

Her er de viktigste albumutgivelsene denne måneden.

Ja, det er desember og jula nærmer seg med stormskritt. Og selv om denne måneden tradisjonelt sett har vært viet nye samleplater fra Bjørn Eidsvåg og Sissel Kyrkjebø, samt en solid overdose med gamle julelåter som allerede har blitt tolket for mange ganger av for mange artister, er det også noen interessante albumutgivelser som kan havne under juletreet denne måneden.

Dette er albumene vi mener du burde få med deg i desember.

Cage The Elephant - Tell Me I'm Pretty - 18. desember


Amerikanske Cage The Elephant (bildet) har gitt ut tre strålende studioalbum siden 2008, og denne måneden kommer Tell Me I'm Pretty som er deres fjerde i rekken. Denne gangen har de fått med seg The Black Keys' Dan Auerbach som produsent, og det er lett å få høye forventninger etter å ha hørt singelen Trouble, som ble sluppet ut på nettet i midten av november.

Maria Mena - Growing Pains - 4. desember


Maria Mena har over tid bygget seg opp til å bli en av landets største soloartister - og har i tillegg den britiske superstjernen Sam Smith som sin kanskje største fan. Denne måneden slipper hun sitt syvende studioalbum, og singelen I Don't Wanna See You With Her har allerede blitt spilt mye norske radiokanaler. Så spørs det om hun ikke likevel må konkurrere med sin egen julesang Home For Christmas fra 2010 om lytternes gunst i desember.

G-Eazy - When It's Dark Out - 4. desember


Denne unge rapperens debutalbum These Things Happen nådde en respektabel tredjeplass på de amerikanske Billboard-listene i fjor, og nå følger han opp med When It's Dark Out. Med seg på albumet har han fått gjester som Bebe Rexha og Chris Brown, og vi har allerede lyttet oss opp på Bebe Rexha-samarbeidet Me, Myself & I en liten måned nå.

Virker lovende!


Soulsavers - Kubrick - 4. desember

Når du kaller det nye albumet ditt opp etter en av tidenes største filmregissører, setter du lista høyt. Men Soulsavers har ved flere anledninger vist at de kan stå løpet ut. Kubrick skal ifølge et presseskriv fra bandet være instrumentalt og filmatisk, mens låtene også er kalt opp etter forskjellige karakterer fra Stanley Kubricks filmunivers.

Vi har dessverre ikke fått noen smakebiter fra Kubrick enda, men her er en fersk musikkvideo fra albumet bandet gjorde med Depeche Mode-vokalist Dave Gahan tidligere i høst.

Jennylee - Right On! - 11. desember


Hun er kanskje mest kjent som bassist i kritikerroste Warpaint, men denne måneden slipper Jenny Lee Lindberg sin første soloplate på kredible Rough Trade under artistnavnet jennylee. Med en røff blanding av goth og new wave har hun allerede gjort seg bemerket med den lovende singelen Never, og vi venter spent på fortsettelsen.

Helheim - Raunijar - 4. desember


Fire år etter kritikerroste Heidindomr Ok Motgangr returnerer Helheim med Raunijar, og setter forhåpentligvis nok en gang en standarden for vikingmetal-sjangeren. Få en forsmak på albumet med tittelsporet her.

Chris Brown - Royalty - 18. desember


Han er kanskje ikke den mest sympatiske artisten der ute, men Chris Brown kan absolutt levere popgull når han vil. Royalty er hans syvende studioalbum i rekken og slippes akkurat i tide for de som ikke har rukket å få gjort unna julehandelen i god tid.

Coldplay - A Head Full Of Dreams - 4. desember


Det er vanskelig å komme utenom Coldplay på en liste som denne - til tross for at det er en stund siden de virkelig har imponert oss med et nytt album. A Head Full Of Dreams ble annonsert for et par korte uker siden sammen med turnédatoer i blant annet Sverige og Danmark - men ikke i Norge. Hør singelen Adventure Of A Lifetime her:

Pusha T - Darkest Before Dawn - 18. desember


Pusha T har vært med i gamet lenge, både som den ene halvdelen av duoen Clipse og som soloartist. 18. desember slipper han sitt nye album Darkest Before Dawn på Def Jam, og både Kanye West, Puff Daddy, Timbaland, Q-Tip, Baauer, og Nashiem Myrick er inne på produsentsiden.

Baroness - Purple - 18. desember


Det var nok mange som trodde det var over og ut for det amerikanske metalbandet Baroness etter at de var involvert i en alvorlig trafikkulykke i 2012 hvor flere av medlemmene ble alvorlig skadet. Etter ulykken har trommis Allen Blickle og bassist Matt Maggioni takket for seg, men Sebastian Thomson og Nick Jost har kommet inn som erstattere på bandets fjerde album Purple.


Kan albumet leve opp til bandets tidligere materiale?

Lil Bub - Science & Magic: A Soundtrack To The Universe - 4. desember


Okei da, kanskje ikke den mest essensielle utgivelsen men vi kan da ikke ignorere at hele internetts favorittkatt Lil Bub endelig gir ut sitt første album! Årets julegave til en kattegal? Definitivt!

ANNONCE