Nyhet

Baroness til Norge

Godbit for fans av sørstatsludge til høsten.

Sludge metal-kvartetten fra Savannah, Georgia opplevde både oppturer og nedturer i 2012. Gruppas tredje fullengder «Yellow & Green» ble sluppet på sommeren, og fikk til dels overstrømmende anmeldelser. Også gruppas liveopptredener ble godt mottatt, blant annet spilte gjengen på Øya.

Få dager etter konserten i Middelalderparken i Oslo havnet derimot Baroness i en alvorlig bussulykke i England, og flere av medlemmene ble relativt hardt skadet. Frontfigur John Baizley knakk for eksempel både venstre arm og venstre ben. Etter noen måneders rekonvalesens kom de seg på bena igjen, og 7. oktober spiller Baroness på Rockefeller i Oslo.

Selv om konserten på Øya ble svært godt mottatt av mange, var det enkelte som hadde visse innsigelser mot valg av scene og ikke minst volumet, som noen mente var for lavt. Ikke noe gunstig for et band som Baroness, men dette blir trolig rettet opp på Rockefeller. Med et volum som matcher kraften i musikken burde det meste ligge til rette for en fantastisk konsertopplevelse til høsten.


GAFFA snakket forøvrig med John Baizley etter bussulykken. Les intervjuet her.

Konserten er som sagt 7. oktober på Rockefeller. Billettsalget åpner førstkommende torsdag, 30. mai.

 


ANNONCE