Nyhet

Lånt psykedelia fra Ulver

Ulver slipper coverplate i slutten av mai.

Ulver gjorde et aldri så lite comeback i fjor med albumet «Wars of The Roses», som på mange måter fulgte i fotsporene til bandets mesterverk, den sorgtunge og majestetiske «Shadows Of The Sun» fra 2007. Bandet spilte sin første livekonsert på femten år under Litteraturfestivalen på Lillehammer i 2009, og bandet fortsatte konsertvirksomheten i de påfølgende årene. Bandet vant Natt&Dags Oslopris for beste liveband i 2011, noe som kanskje er med på å bekrefte at publikum ikke vil at bandet skal trekke seg inn i kokkeluren enda en gang.

Mandag 28. mai slipper bandet skiva «Childhood's End – Lost & Found From The Age Of Aquarius». På albumet covrer Ulver kjente – og ikke fullt så kjente – psykedelia- og garasjerocklåter, og Ulver tar således på seg en slags misjonærrolle for til dels obskure seksti- og syttitallsband. Innspillingene ble gjort ved en rekke anledninger, fra 2008 til fjoråret.

Blant de mer kjente bandene Ulver covrer på skiva, er Jefferson Airplane, The Pretty Things, 13th Floor Elevators og The Byrds. Ulvers frontmann, Kristoffer «Garm» Rygg (bildet), forklarer noe av motivasjonen for plata på hjemmesiden til plateselskapet Kscope.


– Jeg vokste opp med foreldrene som fortsatt lyttet til musikk fra denne tiden, så det opplyste barndommen min. Det har siden vokst til å bli en nerdete fetisj. Jeg føler at folks kunnskap begrenser seg til The Doors. The Doors var kule, men det skjedde mye annet, også, for eksempel i undergrunnen. Noen album forsvant bare, og ikke fikk så mye anerkjennelse som de hadde fortjent, i alle fall etter min mening.

Første smakebit fra plata er låta «Magic Hollow», som er en cover av San Francisco-bandet The Beau Brummels. Videoen er regissert av Justin Oakey. Den fullstendige låtlisten er som følger:

Bracelets of Fingers (The Pretty Things)
Everybody's Been Burned (Byrds)
The Trap (Bonniwell's Music Machine)
In the Past (Chocolate Watchband)
Today (Jefferson Airplane)
Can You Travel in the Dark Alone (Gandalf)
I Had Too Much to Dream Last Night (Electric Prunes)
Street Song (13th Floor Elevators)
66-5-4-3-2-1 (Troggs)
Dark is the Bark (Left Banke)
Magic Hollow (Beau Brummels)
Soon There Will Be Thunder (Common People)
Velvet Sunsets (Music Emporium)
Lament of the Astral Cowboy (Curt Boettcher)
I Can See the Light (Les Fleur De Lys)
Where is Yesterday (United States Of America)


ANNONCE