Nyhet

Sepultura-grunnlegger spiller i Oslo i september

Det er duket for tre ganger Cavalera når Soulfly gjester John Dee.

Max Cavalera er nok mest kjent for å ha vært mangeårig frontfigur i det brasilianske thrashmetallbandet Sepultura. Bandet ga ut sitt første album, «Morbid Visions», i 1986, og slo gjennom internasjonalt i 1989 med «Beneath The Remains», som av mange regnes som en thrashmetall-klassiker på lik linje med Slayers «Reign in Blood».

De påfølgende årene ga Sepultura ut en rekke klassiske album, eksempelvis «Arise» (1991), «Chaos A. D.» (1993) og «Roots» (1996), som ble Cavaleras siste album med Sepultura. Han forlot bandet på grunn av interne stridigheter, mens hans lillebror, trommeslageren Igor Cavalera, fortsatte i bandet til 2006. Brødrene Cavalera spiller nå sammen i bandet Cavalera Conspiracy.

Med Soulfly har Max Cavalera kultivert en slags rødt-, grønt- og gulspraglete rastafarianerutgave av sine thrashmetallrøter, som etter hvert har krøpet i jordsmonnet mot blant annet nu metal, noe Cavelera fikk en del kritikk for å ha innført i Sepulturas lydbilde i tiden etter utgivelsen av «Roots». Nå fremstår Cavalera som en litt pussig utgave av sitt gamle jeg, med dreadlocks og batikkskjorter. Intensiteten er riktignok (nesten) på det samme nivået som det alltid har vært.


Sist gang Cavalera spilte i Oslo, var på Rockefeller, var i 2009. Nå er han altså tilbake, og når bandet besøker John Dee tirsdag 4. september, er det nok ganske gitt at konsertopplevelsen blir mer enn bare intim. Oppvarmingen sørger bandene Lody Kong og Incite for. Igor Cavalera spiller med Lody Kong, mens Richard Cavalera, Max Cavaleras stesønn, spiller i Incite. Det blir et hardtslående slektstreff!

ANNONCE