Nyhet

Nytt album fra Sandra Kolstad

Elektronikaartisten slipper snart oppfølgeren til kritikerroste «Crux».

Fra sin base i den tyske hovedstaden, fortsetter artisten Sandra Kolstad å levere elektronisk kvalitetsarbeid ut til sitt stadig voksende publikum. I fjor kom hennes debutalbum, som fikk navnet «Crux». På plata blandet Kolstad dansbar og lettfattelig disco med tyngre og gravalvorlig elektronisk musikk. Der hennes lydlandskap med enkelhet kunne ha blitt for glatt og lett fremkommelig, pepret hun det imidlertid med soniske piskeslag, spisse beats og annet som både bombarderte og rev i øregangene til lytterne.

Det er ikke bare på plate Kolstad gjør seg godt: Også live er artisten noe av en lunefull kruttønne. I begynnelsen av måneden opptrådde hun i grov sjø på GAFFA Rockcruise sammen med 120 Days. Konserten fungerte som en slags oppvarming til hennes opptreden på Roskilde-festivalen, hvor hun inngikk som del av festivalens warm up-program. Hennes opptreden på by:Larm i februar fikk GAFFA-anmelder Thomas Karlsen til å tilby henne den noe kontroversielle elektrodronningtittelen, samtidig som han påpekte hennes utvilsomt knallsterke tak på publikum.

– Jeg vet ikke om det gjør meg hylende inhabil eller ikke, men jeg har sett Sandra Kolstad spille på det som egentlig er lasterampa til en Spar-butikk i Hemsedal foran sytten mennesker og ei elv, og hadde jeg ikke visst bedre ville jeg sagt at det så ut som hun spilte for et fullsatt Wembley. Hun var dessuten helt alene den gangen, bare supplert av et par samplere. Det er kanskje noe av det mest imponerende jeg har sett på en scene, skrev Karlsen om en av Kolstads tidligere opptredener, og fortsatte:

– Uansett, med Bertine Zetlitz og Annie over alle hauger er tronen som iskald elektrodronning ledig. Om hun vil ha den er den hennes, uten at man skal ta det for gitt at akkurat det er noe hun vil. Men den står nå der, i alle fall, skrev Karlsen, og skjenket konserten fem stjerner.

Sandra Kolstads nye album har fått tittelen «(Nothing Lasts) Forever», og slippes 28. september. Plata beskrives som et konseptalbum, «med vann som estetisk og konseptuelt utgangspunkt for tekst og komposisjon». Selv om låtene ble skrevet i Kolstad-familiens gamle hus på Haugalandet, har hun fått med seg en rekke venner fra Berlin på skiva. Her kan man nevne artisten Lucy Swann og tæknoduoen Bloksberg, men Kolstad gjør også en duett sammen med ingen ringere enn rapperen Son of Light, som i den siste tiden har fått noe av et comeback. Kolstads valg av samarbeidspartnere på «(Nothing Lasts) Forever» forteller kanskje ett og annet om hennes vilje til å tøye på sjangerbegrepene.

ANNONCE